На Запоріжжі депутат селищної ради очолив “громадську приймальню пушиліна”

Служба безпеки зібрала беззаперечені докази злочинів «помічника» гауляйтера «днр» пушиліна, який добровільно очолив одну з «общественных приемных главы «днр» дениса пушилина» на Запоріжжі.
Про це повідомляє СБУ. 
Колаборантом став депутат селищної ради від «опозиційного блоку», який на початку повномасштабного вторгнення добровільно погодився на співпрацю з терористичною організацією «днр». 
Після тимчасового захоплення територій Пологівського району він очолив «фейкову приймальню», яку розмістив в приміщенні Розівської селищної ради.  
На посаді зловмисник почав активно поширювати інформацію для популяризації діяльності «днр», організовував агітаційні заходи серед місцевих мешканців, а також сприяв проведенню незаконного голосування з приєднання територій Запоріжжя до терористичної організації «днр».
Наприкінці квітня 2022 року він організував незаконне голосування за приєднання території смт. Розівка до складу терористичної організації «днр». Голоси намагався купувати через видачу гуманітарної допомоги та 10 тисяч рублів усім хто погодився прийти на голосування.
Після цього його було підвищено до посади начальника відділу охорони здоров’я, освіти і взаємодії з населенням та громадськістю у незаконному органі влади окупаційній адміністрації держави-агресора.
На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.
Наразі фігурант перебуває на тимчасово окупованій територій.
Втім, співробітники СБУ знають про місцезнаходження підозрюваного і проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 
 
Джерело: 061.ua