На Запоріжжі співробітниця пошти присвоїла собі кошти, які отримувала від населення за оплату комунальних послуг

У Вільнянську суд продовжив ще на пів року строк досудового розслідування у справі про розтрату коштів в одному з відділеннь «Укрпошті».
Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.
В ході досудового розслідування встановлено, що під час проведення ревізії і готівкових коштів та інвентаризації у поштовому відділенні у селі Вербове Вільнянського району Запорізької області, працівники групи поштової безпеки та товарознавець групи роздрібної торгівлі, встановили нестачу готівкових коштів.
До Вільнянського відділення поліції із заявою звернулася Запорізька дирекція АТ «Укрпошта» про вчинення кримінального правопорушення, а саме щодо привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем невідомими особами.
Згідно акту службового розслідування нестача готівкових коштів в касі склала 63 тисячі гривень, а товарно-матеріальних – на суму 3353 гривні
При перевірці всіх первинних документів та даних касових звітів за 2020 року, службовим розслідуванням було встановлено, що співробітниця приймала комунальні платежі від населення, проводила їх по касовому звіту, а готівку не здавала в головну касу ЗД АТ «Укрпошта». Також в ході проведення інвентаризації було встановлено, що товар, який знаходиться в підзвіті начальника відділення при інвентаризації частково відсутній.
Поліцейські просили надати їм час для завершення розслідування, бо необхідно ще провести судово-економічну експертизу, проте на даному етапі не вистачає документів, які необхідні для її проведення, а також встановити та допитати свідків у даному кримінальному провадженні.
Суд з цим погодився і продовжив строк розслідування ще на 6 місяців до 17 липня 2023 року.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі будуть судити працівника «Укрпошти», що віддав окупантам автомобілі підприємства на 2,5 мільйони гривень.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua