Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

У Запоріжжі визначають переможців проєкут “Громада нашого двору”

У хабі громадської організації “Запоріжжя. Платформа спільних дій” відбулось підведення підсумків проєкту “Громада нашого двору”. Громадська організація завжди підтримує суспільно важливі проєкти та надає приміщення для різних заходів.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

Як раніше писала “Индустриалка”, проєкт “Громада нашого двору” на початку грудня організувала громадська спілка «Зелений центр Метінвест Запоріжжя». В ньому беруть участь активні та ініціативні ОСББ та ЖБК.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

— Це дуже важливий проєкт, перш за все, — це підведення підсумків року та своєрідний маркер зі співпраці з ОСББ. “Зелений центр Метінвест Запоріжжя” завжди радий їм допомагати, — зазначає керівник громадської спілки “Зелений центр Метінвест Запоріжжя” Олександр Балаба. — Завдяки проєкту “Громада нашого двору” ми можемо покращити їхній побут, допомогти покласти тротуарну плитку, зробити освітлення та озеленення. Перш за все сьогодні учасники обмінюються досвідом та мають можливість отримати для свого ОСББ щось корисне.

керівник громадської спілки “Зелений центр Метінвест Запоріжжя” Олександр Балаба

На конкурс “Громада нашого двору” було подано 25 заявок. Учасники мають продемонструвати, що було зроблено у будинку за останні два роки, а також розповісти про свої плани на наступний рік. Переможців визначить експертна рада.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

— Одні з найважливіших критеріїв оцінювання — благоустрій прибудинкової території, стан будинку, ремонт під’їздів, дахів та вхідних груп. Саме на це в першу чергу звертає увагу експертна рада під час вибору переможців, — зазначає спеціаліст відділу управління проєктами громадської спілки «Зелений Центр Метінвест Запоріжжя» Ярослав Грошев. — Конкурс “Громада нашого двору” добре зарекомендував себе у 2020 році. “Зелений центр Метінвест Запоріжжя” вирішив підтримати житловий фонд нашого міста та розвивати ОСББ і ЖБК і цього року.

спеціаліст відділу управління проєктами громадської спілки «Зелений Центр Метінвест Запоріжжя» Ярослав Грошев

У конкурсі “Громада нашого двору” взяли участь представники ОСББ по вул. Дорошенка, 8, яка була утворена у березні 2020 року. Глава правління Людмила Федотенко розповіла, що у будинку 79 квартир і маже немає боржників. За час існування ОСББ, будинок дійсно змінився.

— У нас було виконано багато роботи. Ми зробили благоустрій прибудинкової території, встановили нові поштові скриньки та дитячий майданчик, вирубали сухі дерева, висадили квіти. Найголовніше — ми робимо заходи з енергоефективності, — розповідає Людмила Федотенко. — У нас великі плани на наступний рік. Ми хочемо замінити труби холодного водопостачання та каналізації, замінити вікна у під’їздах. А також встановити індивідуальний тепловий пункт, аби економити тепло та платити за нього менше. Якщо ми виграємо у цьому конкурсі, хочемо облаштувати сміттєвий майданчик.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

Взяти участь у конкурсі вирішили і мешканці ОСББ по вул. Задніпровська, 20-А, який був організований п’ять років тому. Мешканці будинку також об’єдналися, аби зробити свій будинок кращим та комфортнішим.

— Перші роки було складно. А потім ми разом з мешканцями почали робити ремонт прибудинкової території, — розповідає голова правління ОСББ по вул. Задніпровська, 20-А Костянтин Линник. — Цього року ми зробили гарний ремонт в одному з під’їздів. Сподіваємось, що наступного року зробимо ремонт в іншому під’їзді. Ми робимо акцент на енергоефективність, будемо проводити заходи саме цього напрямку.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

У проєкті “Громада нашого двору” експертна рада найближчим часом обере сім переможців. Вони отримають сертифікати по 20 тисяч гривень, які зможуть витратити на придбання необхідних будівельних матеріалів.

Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій

Читайте також: Дід Мороз здійснив мрії маленьких запоріжців — фото

Сообщение Найактивніші запорізькі ОСББ та ЖБК отримають гроші на благоустрій появились сначала на Индустриалка – новости Запорожья.