Накриє південь України і південно-західні регіони росії: фахівці спрогнозували рух радіаційного забруднення у випадку аварії на ЗАЕС

Державна інспекція ядерного регулювання України провела розрахунки руху хмари радіаційного забруднення у випадку важкої аварії на Запорізькій АЕС.
Про це повідомляє 061 з посиланням на “Енергоатом”. 
Держінспекція з ядерного регулювання провела розрахунки наслідків потенційної аварії на енергоблоку ЗАЕС. Прогноз враховує розу вітрів у період з 26 по 31 серпня 2022 року, а також параметри джерела викиду. При розрахунках використовували сценарій “повної втрати енергоживлення із руйнацією захисної оболонки” енергоблоку №6. 
“Прогнозні оцінки потрібні для своєчасного надання рекомендацій органам влади щодо заходів радіаційного захисту населення України, а також інформування сусідніх країн у разі ризику транскордонного переносу”, – зазначили у Держінспекції. 
У випадку аварії радіаційна хмара рухатиметься на південний-схід в сторону росії. У зону радіаційного забруднення потраплять південні регіони України, а також південно-західні регіони росії. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі під обстріл окупантів потрапив дачний кооператив.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua