“Не маємо жодного відношення до так званого розкрадання гуманітарної допомоги”: в мерії прокоментували обшуки

В результаті слідчих дій, які учора проводилися в стінах Запорізької міської ради, не було виявлено жодних доказів чи свідчень про причетність міської ради до обвинувачень щодо причетності до ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги. 
Про це повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв у відеозверненні, яке оприлюднив в Телеграмі. 
"Ні я, ні мої заступники не мають жодного відношення до так званого розкрадання гуманітарної допомоги. І сьогодні ми вже повернулися до звичного режиму роботи та до виконання покладених на нас професійних обовʼязків… Також хочу звернутися до тих людей, які ставлять під сумнів мої слова про непричетність. Звертаю вашу увагу на те, що зараз триває слідство і що проведені у міськраді слідчі дії – це не ознака встановленої вини. Це лише дії, які проводяться в межах розслідування, і які є лише одним із інструментів для здобуття доказів. А в результаті учорашніх слідчих дій не було виявлено жодних доказів чи свідчень про причетність міської ради до раніше виголошених обвинувачень", – сказав він. 
В ОВА ситуацію поки не коментують, хоча обшуки проводились і обласній військовій адміністрації; складських приміщеннях та за адресами проживання причетних до ймовірного злочину осіб.
Нагадаємо, СБУ та НАБУ розслідують можливе незаконне привласнення гуманітарної допомоги ТОП-посадовцями у Запорізькій області. Контррозвідники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України здійснюють низку обшуків у Запоріжжі.
Ці слідчо-оперативні дії відбуваються за фактом ймовірного незаконного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф.
Джерело: 061.ua