Окупанти будують укріпрайон навколо Бердянського аеродрому

У тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники нашвидкоруч будують оборонні укріплення навколо аеродрому.
Про це повідомляє 061 з посиланням на “Defence Express”.
Російські окупанти активізували будівництво укріпрайону навколо аеродрому у Бердянську. Про це свідчать супутникові знімки “Planet Lab”, які обробили у “Defence Express”. 
На знімках за 27 січня виявлено дев’ять літальних апаратів ворога, які перебувають на аеродромі. Вісім з них ідентифікували як вертольоти. Ще один літальний апарат може бути безпілотником “Форпост”. Також на супутникових помічено активність наземного персоналу та техніки.

Будівельні роботи на захопленому об’єкті пришвидшились у останні два тижні. На думку “Defence Express” окупанти намагаються перетворити аеродром на повноцінний вузол оборони зі створення повноцінного периметру укріплень. 

По 15 кілометровому периметру будуються оборонні лінії, які складаються з окопів, траншей та окремих позицій, включно з укриттями для техніки. Перед лінією окопів у три ряди встановлюються бетонні протитанкові надовби (так звані пірамідки вагнера). Протитанкові надовби встановили навколо 30% периметру. 

“Підготовка рашистами оборони аеропорту Бердянська з таким розмахом дійсно цікава темпами проведення робіт, а також вибором цього місця для створення укріпрайону з круговою обороною. І, скоріш за все, у рашистів значно ширші плани саме на цей об'єкт, ніж просто використовувати його у ролі передової вертолітної бази”, – зазначили у  “Defence Express”.
Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі викрили угруповання, яке незаконно переправляло чоловіків через кордон.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua