Окупанти здійснили 125 обстрілів по Запорізькій області: пошкоджено школу і сільгосппідприємство

Впродовж 3 і 4 квітня російські загарбники атакували населені пункти Запорізької області з використанням артилерії, авіації і БПЛА. Обійшлося без людських жертв. 
Про це повідомляє 061 з посиланням на обласну Нацполіцію. 
Поліція зафіксувала 125 ворожих ударів по регіону. Російські загарбники здійснили 105 обстрілів з артилерійських установок,10 атак безпілотниками, сім обстрілів з реактивних систем залпового вогню і три авіаудари. Найбільші руйнування сталися у Пологівському районі. 
Під обстріли потрапили Гуляйполе, Оріхів, Преображенка, Чарівне, Новоданилівка, Новоандріївка, Білогір'я, Ольгівське, Гуляйпільське, Єгорівка, Лугівське, Малинівка, Залізничне, Щербаки Пологівського району та Кам'янське і Малі Щербаки Василівського району. 
3 квітня окупанти скинули авіабомби на заклади освіти у Оріхівській громаді. Зруйновано будівлю гімназії. Вибуховою хвилею пошкодило будинки поруч. У Преображенці авіабомба впала на території приватного домоволодіння, але не здетонувала. З навколишніх будинків евакуювали людей. 
На Гуляйпільщині і Оріхівщині внаслідок ворожих атак зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. 

4 квітня окупанти обстріляли з РСЗО Новопавлівку. Пошкоджено будівлю сільськогосподарського підприємства і сільгосптехніку. Внаслідок атаки загинули дві свійські тварини. 

Раніше 061 повідомляв, що на Запоріжжі судитимуть депутатку сільради, яка погодилась на співпрацю з окупантами. 
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua