Правоохоронці повідомили про підозру працівникам пошти, що перешли на бік ворога у Запорізькій області

Фігуранти перейшли на бік ворога на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей та активно сприяють окупаційній владі у забезпеченні її поштових, логістичних, фінансових та торговельних потреб.
Про це зазначають у пресслужбі МВС, передає 061.
Пособники ворога створили та забезпечують діяльність незаконних утворень на базі цілісних майнових комплексів Херсонської та Запорізької дирекції АТ «Укрпошта».
В ході слідства правоохоронці встановили 7 осіб, які добровільно погодились працювати на псевдопосадах в структурах окупаційної влади. Серед псевдопосадовців – голова та заступниця так званої «военно-гражданской администрации Херсонской области», керівниця «федерального государственного унитарного предприятия «Почта Крыма», очільник незаконного утворення «государственного унитарного предприятия «Почта Херсона» та працівник цієї ж структури, директорка так званого департаменту з управління персоналом «федерального государственного унитарного предприятия «Почта Крыма», керівниця незаконно утвореного «Государственное унитарное предприятие «Почта Таврии».
На підставі зібраних доказів усім фігурантам повідомлено про підозру за посібництво державі-агресору.
Крім того, трьом членам злочинної групи, які проводили інформаційну діяльність серед працівників АТ «Укрпошта», запрошували на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди, повідомлено про підозру за колабораційну діяльність. За вчинення таких злочинів фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області експрацівник “Укрпошти” передав окупантам автівки підприємства
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області
Джерело: 061.ua