“Призначення на посаду начальника ОВА – це виклик і величезна відповідальність”, – Федоров

Сьогодні, 7 лютого, Іван Федоров, якого нещодавно було призначено на посаду начальника Запорізької обласної військової адміністрації, провів першу пресконференцію для ЗМІ.

«Призначення на посаду начальника ОВА – це виклик і величезна відповідальність, але це можливість зробити все що від мене залежне аби втілити мрію мільйонів мешканців повернутися додома», – сказав він на початку зустрічі.

Серед пріоритетних напрямів: взаємодія з силами безпеки і оборони, військовими, яка буде відображатись як в допомозі, будівництві захисних споруд для військових та громадського захисту.

Друге – нульова терпимість до корупції, зловживань.

"Ніхто не буде вкладати гроші туди, де є зловживання", – сказав він.

Економічний розвиток регіону – ще один пріоритет. Федоров назвав героями ті підприємства і тих підприємців, які продовжують працювати на території міста та підконтрольній Україні території. Мета влади – допомогти та створити такі умови аби вони могли не просто працювати, а навіть розвиватися, не дивлячись на військовий час.

Ще один пріоритет – проукраїнська позиція та патріотичне виховання. Цьому, на його думку, недостатньо приділяли увагу протягом всіх 30 років незалежності.

Останнє – міжнародне співробітництво.

Нагадаємо, президент призначив Івана Федорова 4 лютого. До цього начальником ОВА був Юрій Малашко.

Джерело: 061.ua