Різдвяна казка: дівчинка із Запорізької області, яку лікарі витягнули з того світу, отримала купу подарунків — фото

Запорізькі рятувальники в Енергодарі привітали 3-річну Кіру Панченко

Минулий рік для родини Панченко з Енергодару ознаменувався важким випробуванням долі. У травні через хворобу мало не померла 3-річна Кіра.

Панченко Кіра

Спочатку за життя дівчинки наполегливо боролися медики КНП «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня». Але випадок вимагав більш сучасного обладнання та вузькоспеціалізованих лікарів.

Панченко Кира

Коли запорізькі лікарі звернулись до київських колег, стало питання транспортування дитини до столиці. На допомогу прийшли рятувальники. Літаком ДСНС України маленьку пацієнтку транспортували до Національної спеціалізованої дитячої лікарні «Охматдит».

«Мою дитину врятували буквально з того світу. У найстрашніший час для нашої родини, ми зустріли добрих небайдужих людей, справжніх професіоналів своєї справи, які, без перебільшень, врятували життя нашій дівчинці! Я вдячна всім людям, які надали нам допомогу: запорізьким та київським лікарям, а також рятувальникам ДСНС за порятунок найдорожчої людини в моєму житті!», — говорить мама дівчинки Тетяна Панченко.

Панченко Кіра і мама

Запорізькі рятувальники, затамувавши подих, вболівали за маленьку дівчинку. Вже тоді вони розуміли, що ця історія назавжди залишиться у їхніх серцях.

Тому рятувальникам дуже приємно було напередодні найчарівнішого свята – Дня Святого Миколая отримати вітання від маленької Кіри та її мами і дізнатися, що дитинка почуває себе добре, а її близькі радіють своєму диву та не перестають дякувати долі за те, що перед обличчям смертельної небезпеки вони не залишились самі, отримали надзвичайну підтримку та кваліфіковану допомогу.

Панченко Кіра і рятувальники

Врятована дівчинка побажала усім своїм рятівникам міцного здоров’я і тільки надзвичайно щасливих подій у житті.

Справжні друзі завжди зустрічаються на свята. Тому, напередодні Різдва, рятувальники завітали до своєї маленької підопічної з вітаннями та подарунками.

Вони запросили дівчинку відвідати пожежну частину, де допитлива кмітлива Кіра роздивилася всі автомобілі, посиділа за кермом та подарувала рятувальникам свою щиру дитячу усмішку, яка ніби наповнила частину радістю та позитивом.

Панченко Кіра і рятувальники

Потім хоробра дівчинка, яка у свої 3 рочки значно подорослішала та вже продемонструвала недитячу витримку та силу, відправилася на пожежній машині з друзями-рятівниками до головної ялинки Енергодару. І тут на неї також чекали сюрпризи. З повними рученятами солодких подарунків та іграшок, щаслива Кіра повернулася додому.

А поки її не було вдома, фахівці ДСНС і тут постаралися: облаштували дитячий куточок у кімнаті та змонтували ліжечко справжньої маленької принцеси. Мала вже перестала вірити своїм оченятам: хіба може бути стільки прекрасного в один день?

Саме так родина Панченко та маленька Кіра зрозуміли, що дивовижні люди та дивовижні вчинки – поряд з кожним із нас! Треба тільки щиро вірити у доброту, небайдужість та милосердя людей навколо і дарувати їх навзаєм!

Панченко Кіра і мама

«Сьогодні ми щасливі бачити нашу Кіру здоровою та веселою. Згадуючи ті важкі травневі дні, коли ми боролися за її життя, ми розуміли, що нам не обійтися без сучасних технологій. І наявність мобільної авіації, яка наразі є пріоритетним напрямком розвитку системи МВС України, зіграла вирішальну роль. Літаком ДСНС Кіру доставили до Києва оперативно та безпечно.

За минулий рік така допомога знадобилась жителям нашої області двічі. Літаки та гелікоптери, які залучаються для транспортування хворих до столичних клінік, дарують їм шанс на життя.

Проаналізувавши всі події, ми схиляємось думати, що Кіра народилася, як-то кажуть, під щасливою зіркою. Тому саме на Різдво ми вирішили привітати маленьку та влаштувати їй особливе свято.

Втілити задумане відгукнулися наші постійні соціальні партнери. Поспілкувавшись з батьками Кіри, ми дізналися про нагальні потреби у родині. Виявилось, що маленька принцеса підростає і пора їй міняти дитяче ліжечко на підліткове.

Панченко Кіра і рятувальники

Директор фабрики «Триумф» Юрій Сердюков надав благодійну допомогу у вигляді новенького ліжка, а власники фабрики «Славянский пух Украина» Володимир та Марина Данілевські подарували нову постільну білизну.

ліжко для Панченко Кіри

Крім того, ще багато яскравих дрібниць, солодощів та іграшок приготували запорізькі рятувальники, а також надали директор громадської організації «Міський центр допомоги» Дмитро Матюхін та голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Оксана Бекетова.

Панченко Кіра і рятувальники

Разом ми втілили всі наші плани, а Кіра віддячила нам щасливим окликом «Я такая радая!». Це неймовірне відчуття щастя передалося нам всім», — дозволила зазирнути за лаштунки організації святкового заходу начальниця відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Юлія Баришева.

Панченко Кіра

Після пів року реабілітаційної програми, найближчим часом на Кіру чекає планове обстеження у клініці «Охматдит».

Джерело: ГУ ДСНС в Запорізькій області

Сообщение Різдвяна казка: дівчинка із Запорізької області, яку лікарі витягнули з того світу, отримала купу подарунків — фото появились сначала на Индустриалка – новости Запорожья.