Російські наступальні зусилля в Запорізькій області «призупинилися», – ISW

Протягом минулої доби у Запорізької області тривали обмежені позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Російські наступальні зусилля в Запорізькій області «призупинилися» через низинний рельєф в районі села Роботине.

Про це повідомляють у своєму щоденному звіті аналітики Інституту вивчення війни, передає 061.

Українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв поблизу Роботине, на північний захід від Вербового. Російський мілблогер стверджував, що російські сили утримують позиції в південній частині селища Роботине, біля школи та пошти в центрі. Повідомляється, що під Вербовим діють підрозділи 247-го гвардійського десантно-штурмового (ВДВ) полку (7-а дивізія ВДВ)

2 квітня на ділянці кордону Донецько-Запорізької області тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали поблизу Микільського, Великої Новосілки, Старомайорського та Урожайного.

Начальник Головного управління військової розвідки України генерал-лейтенант Кирило Буданов 31 березня повідомив, що Росія майже завершила будівництво залізничної гілки Ростов-на-Дону Краснодарського краю та окупованого Криму через окуповані Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. Буданов заявив, що Росія будує цю залізничну лінію більше року і що залізнична лінія може стати проблемою для українських сил, ймовірно, маючи на увазі, що російські військові можуть легко використовувати таку залізничну лінію для швидкого транзиту матеріальних засобів і живої сили в російському тилу.

МВС Росії продовжує примусово паспортизувати українців на окупованій Україні. Президент Росії Володимир Путін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року 3,2 мільйона жителів окупованих Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей отримали російські паспорти. Міністр МВС РФ Колокольцев заявив, що понад 2,5 тисячі співробітників МВС встановили 150 пункти прийому паспортизації в окупованій Україні та задокументували понад 90 відсотків мешканців окупованих територій. Російська влада тривалий час використовувала видачу російських паспортів в окупованій Україні, щоб вимагати особливих прав для мешканців окупованих територій, і використовувала начебто статистику щодо власників російських паспортів для виправдання військових дій проти України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області вже 100 дітей постраждали з початку повномасштабної війни.

Джерело: 061.ua