Російські війська навряд чи будуть наступати в Херсонській чи Запорізькій областях, – ISW

Аналітики Інституту дослідження війни прогнозують великий російський наступ, проте зазначають,, що російські війська навряд чи будуть проводити наступ на півдні України в Херсонській чи Запорізькій областях.
Про це йде мова в зведенні американського Інституту дослідження війни (ISW), передає 061.
Російські війська можуть спробувати провести великий наступ у районі Луганської області. Повне захоплення Донецької та Луганської областей залишається офіційною військовою ціллю Кремля і є однією з найбільш досяжних (хоча все ще дуже складних) цілей Росії, враховуючи, що Донецька та Луганська області є матеріально-технічними територіями, які Росії найлегше захопити.
З 2022 року російські війська розгортають додаткові сили в Луганській області та здійснюють інші важливі заходи, які, за оцінками ISW, можуть підтримувати наступальну операцію в Луганській області.
Армія рф навряд чи буде проводити наступ на півдні України в Херсонській чи Запорізькій областях. Річка Дніпро розділяє лінію фронту в Херсонській області і є серйозною перешкодою для маневру. Багатошаровий комплекс польових укріплень Росії в Херсонській області та значні мінування в Запорізькій області вказують на те, що російські війська віддають перевагу оборонним операціям в обох регіонах.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вихідними окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів Запорізької області.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua