СБУ викрила мережу прокремлівських інтернет-агітаторів – серед них житель Запоріжжя

До складу міжрегіональної мережі прокремлівських інтернет-агітаторів входило 6 пропагандистів з Києва, Івано-Франківщини, Закарпаття і Запоріжжя.
Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Пропагандисти проводили інформаційно-підривну діяльність на користь окупантів: публічно підтримували збройну агресію росії проти України, закликали до зміни кордонів держави. Агітатори створили декілька акаунтів в соцмережах, в тому числі в заборонених в Україні, та поширювали контент з російських інтернет-ресурсів.
В Запоріжжі до мережі прокремлівських агітаторів входив місцевий житель, який робив репости та публікації в інтернеті з підтримкою російських окупантів та виправдуванням їх злочинів проти мирних мешканців. Чоловіку повідомили про підозру.
За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Як раніше писав 061, у Запоріжжі правоохоронці розшукали та повернули додому 9-річного хлопця.
 
Джерело: 061.ua