СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Підозру від СБУ отримали двоє мешканців Запорізької області. Наразі зловмисники переховуються на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Запорізькій області.

Одним із зрадників є мешканець села Плодородне, який з початком широкомасштабного вторгнення зрадів приходу військових рф та в обмін на лояльне ставлення усіляко догоджав окупантам. За це його призначили заступником голови так званої «Плодородненской сельской администрации».

На своїй «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади заради підвищення іміджу держави – агресора та формування у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України. За ці "зусилля" у жовтні 2023 року його підвищили та призначили виконуючим обов’язки голови окупаційної адміністрації.

Інша колаборантка – мешканка Приморська, теж активно співпрацює з ворогом. З початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну, вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонувала свої послуги. Її призначили начальником окупаційного органу – «отдела агропромышленного комплекса и продовольственной политики».

За її наказом, фермерські господарства району мали забезпечувати продовольством російські окупаційні війська, які базуються на території Бердянського району.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи із документування злочинної діяльності здійснюють співробітники Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Джерело: 061.ua