Старі-нові обличчя: хто увійшов до оновленого складу виконкому Запорізької міськради

На позачерговій сесії Запорізької міськради 38 депутатів проголосували за ряд кадрових рішень. В тому числі погодили новий склад виконавчого комітету з 17 осіб.

Про це повідомляє 061.

Виконавчий комітет є своєрідним урядом громади, який має забезпечувати її ефективний розвиток шляхом ухвалення власних рішень та їх належного виконання. Виконавча гілка місцевого самоврядування побудована як окремий колегіальний орган, до складу якого входять особи, що працюють у ньому на громадських засадах. Кандидатури до складу виконкому затверджує міська рада. Після зміни керівництва міськради, оновився і склад виконкому, який демонструє вектор політичних змін.

Якщо раніше до складу виконкому входив секретар та майже всі заступники (за виключенням Романа Тарана), то тепер входить секретар ради Регіна Харченко та 5 її заступників – Андрій Бугар (гуманітарні питання та цифрова безпека), Елла Слепян (екологія та соціально-економічний розвиток), Сергій Білов (інфраструктура, благоустрій та розвиток комунальних підприємств), Віктор Гординський (ЖКГ та відбудова), Андрій П’ятницький (підприємництво) та керуючий справами виконкому Олександр Голтвенко.

Посилила свою позицію у виконкому так звана група «мотороівців»( якщо раніше так називали людей з оточення Богуслаєва, то тепер мова йде про частину ексзапоріжсталівців з топ-менеджементу державного підприємства).

Тепер крім генерального директора ПАТ «Мотор Січ» Олексія Нікіфорова до складу виконкому входить фінансова директорка підприємства та колишня директорка департаменту фінансів при Буряку Ольга Вагіс. Також до складу виконкому потрапив заступник директора з правових питань ПАТ «Мотор Січ» Андрій Мєшков. Раніше він працював радником Куртєва і добре відомий мешканцям Маріуполя, оскільки відповідав за силовий блок в структурі міської влади. Саме він отримав наказ підготувати бомбосховища на початку 2022 року, але нічого в цьому напрямку не зробив.

Зберегли свої позиції і люди з боку колишніх членів забороненої нині ОПЗЖ, а саме колишній керівник секретаріату регіональної організації політичної партії Павло Матвієнко, якого нині підписують у складі виконкому скромно «пенсіонер». Також сюди входить колишній депутат обласної ради від ОПЗЖ, що працював з Сергієм Каьцевим у 6 скликанні Микола Ярмощук. Вже кілька років поспіль він працює на посаді директора комунального закладу «Запорізький обласний центр екологонатуралістичної творчості учнівської молоді».

Неочікувано та чи не вперше до складу виконкому входять люди з близького оточення голови ОДА. Тепер же працюватиме тут радник Івана Федорова та в минулому керуючий справами виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Михайло Семікін

Також в склад виконкому знову був включений голова правління ПрАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Микола Євдокименко, який був виключений після появи Куртєва.

Залишився у складі виконкому директор товариства з обмеженою відповідальністю «СВОБОДА ТРЕЙД» Андрій Розумович, заступниця начальника управління з питань екологічної безпеки ради Валентина Малиш. Неочікувано залишився у виконкому і звільнений заступник голови місьради Олександр Казанцев, щоправда, тепер незрозуміло в якій якості, бо поруч з його прізвищем стоїть пропуск у посаді.

Водночас полишили свої посади у виконкомі головний технолог машинобудівного заводу «Квік» Андрій Бережний, директор «Укрнерудпром» Сурен Давітян, адвокат Олексій Діордієв, помічник адвоката в «Юрлюкссервіс» Максим Кордупа, директор «Олександр Девелопмент» Вадим Рильський та колишній директор зі зв’язків з громадськістю акціонерного товариства «Мотор Січ» Анатолій Малиш

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яких заступників звільнили на кадровій сесії міськради.

Джерело: 061.ua