У Бердянську окупанти погрожують забирати авто, якщо люди не замінять автомобільні номера на російські

Окупанти з Бердянська раніше заявляли, що з 1 лютого 2023 року всі автівки в Бердянську мають бути на російських номерах. Але, цього не сталося. Не Тепер росіяни мріють, що змусять бердянців перереєструвати машини до 2024 року ─ інакше авто забиратимуть.
Про це повідомляє Бердянська міська військова адміністрація, передає 061
«Проте, мова не лише про машини, оскільки отримати російські номери та техпаспорт можна лише за наявності російського паспорта. Тобто фактично це черговий шантаж: зречіться українського громадянства, інакше заберемо машину. Злочинці тільки так і вміють», – зазначила начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.
В Бердянській адміністрації рекомендують сфотографувати свою машину з номерами, а також всі українські документи, які у вас є, і зберегти їх у безпечному місці (надішліть на робочу пошту чи в замаскований чат з сім’єю, збережіть у папці з купою фото, тощо). Також можна зареєструватися в Дії: додаток можна видалити та перевстановити в будь-який момент.
Якщо ж вас таки змусять отримати російський паспорт, то дотримуйтесь інструкції:
1) напишіть заяву до СБУ та Нацполіції, в якій зазначте обставини примусу.
2)  Сфотографуйте її та відправте у чат-бот Нацполіції @tribunal_ua_bot чи СБУ @SBUzp_bot в Телеграмі, або на електронну пошту правоохоронців pg.npu@police.gov.ua .
3) Не забудьте потім видалити всі фото та повідомлення, щоб знищити сліди та убезпечити себе.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти будують укріпрайон навколо Бердянського аеродрому.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua