У мерії Запоріжжя погрожують службовою перевіркою через відтермінування з об’єднанням лікарні №10

У Запоріжжі обговорили ситуацію з об’єднанням лікарняних закладів. Зокрема, стало відомо, що затягується процес приєднання міської лікарні №10 до лікарні №6.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, передає 061.
«Це пов’язано, скоріш за все з керівництвом лікарні. Мало бути виконано повідомлення на всіх працівників, неодноразово опрацьовували питання по кожному працівнику – де він зможе працювати, яку ми можемо йому запропонувати посаду та в якому відділені. Для цього проводили неодноразові зустрічі з керівниками двох лікарень. В лікарні звільнилася велика частина людей з числа економістів та бухгалтерів, які повинні проводити всі необхідні дії по приєднанню. Зараз ми посилили бухгалтерський склад і створили комісію, яка буде працювати. Всі вакантні посади  лікарня №6 надала. Так, буде скорочення молодшого медичного персоналу, технічного персоналу та людей пенсійного віку», –  розказала директорка «Адміністрації з питань охорони здоров'я» Олена Литвиненко.
Посадовці також зазначають, що штат 10 лікарні до цього був необґрунтовано великий. Станом на 5 квітня 2023 року працівникам не було вручено повідомлення про заплановане вивільнення.
«Якщо найближчим часом не буде виконано рішення сесії, то я зініціюю службову перевірку з відповідними висновками», – прокоментував ситуацію з відтермінуванням об’єднання заступник міського голови з гуманітарних питань Анатолій Васюк.
У лікувальному закладі зараз працює податкова комісія, профсоюз та Держаудитслужба.
«На фінансування цього закладу це не вплине. Є пакет по діалізу, є пакет по паліативній, терапевтичній допомозі та амбулаторний пакет», – зазначила Олена Литвиненко.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі через від’їзд дітей зменшили контрактування дитячих лікарень та пологових будинків.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua