У Запоріжжі депутати підтримали перейменування скверу Яланського на сквер імені Дениса Тарасова

Сьогодні, 3 березня, депутати Запорізької міської ради підтримали проєкт рішення «Про перейменування скверу Яланського на сквер Дениса Тарасова.
Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії міської ради, передає 061.
Перед депутатами виступила дружина загиблого захисника Дениса Тарасова Катерина Тарасова.
Після правок та переголосування депутатам вдалося підтримати цей проєкт рішення. "За" свій голос віддали 33 депутати з 34 присутніх.
Громадський активіст, політичний діяч, адвокат Денис Тарасов під час повномасштабної війни пішов захищати Україну в якості сержанта стрілецького взводу. Він загинув 8 січня 2023 року від рук російських загарбників.
Представники громадськості запропонували увіковічнити пам’ять героя і перейменувати на його честь сквер Яланського у центрі міста, оскільки Денис Тарасов довгий час виступав за збереження цієї ділянки від незаконної забудови.
«Мета прийняття рішення – деколонізація топоніміки в місті Запоріжжі та вшанування пам’яті видатних діячів та подій, шляхом перейменування скверу Яланського у місті Запоріжжя», – зазначається в тексті проєкта рішення.

Сам сквер розташований на перехресті вул. Незалежної України та вулиці В’ячеслава Зайцева та проспекту Соборного, на земельній ділянці загальною площею 2,5856 га.
Нагадаємо, що фірма "Ленд Дивелопмент", яка пов’язана з нардепом Кальцевим, ще у 2009 році уклала договір оренди ділянок площею 3,7 га для розміщення багатофункціонального торгово-розважального комплексу біля цирку на перехресті вул. Незалежної України та вул В’ячеслава Зайцева (тоді ще Лєрмонтова). Торгово-розважальний комплекс тут так і не звели, але вирубали у сквері понад 500 дерев.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua