У Запоріжжі для КП «Титан» та «Зеленбуд» виділять 6 мільйонів гривень на придбання спецтехніки

Депутатам Запорізької міськради пропонують скоротити витрати по Програмі розвитку та обслуговування зеленого господарства міста та погодити закупівлю спецтехніки на суму в майже 6 мільйонів гривень.
Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061
Так, за рахунок скорочення видатків на утримання парків, скверів та поточного ремонту їх елементів, посадовці з управління екологічної безпеки хочуть придбати спеціальну техніку на суму 5 мільйонів 993 тисячі гривень та встановити лави в парках на 300 тисяч гривень.
«Спецтехніка буде придбана для наших комунальних підприємств «Зеленбуд» та «Титан». Це пасажирський бортовий автомобіль, подрібнювачі та два універсальних трактори, що будуть використовуватись для викорчування пнів та видалення аварійних дерев. За три роки ми виписали більше 20 тисяч актів на видалення дерев, а фактично видалено лише 13% від необхідної кількості. Наразі ми бачимо, що навіть не виконані акти ще 2018-2019 років. Ймовірно, ми будемо розробляти окрему програму щодо видалення дерев та висадження нових зелених насаджень. Ця техніка необхідна КП, щоб виконувати всі необхідні послуги», – пояснила посадовиця управління екологічної безпеки Валентина Малиш.
До цього для комунальників закупили автовишку для видалення дерев.
У виконкомі по цій же програмі також закладають 900 тисяч гривень  для КП, що задіяні в ліквідації наслідків руйнувань на прибудинкових територіях через ведення бойових дій. 
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі комісія з екології розглянула петицію про нові правила обрізки дерев.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області
Джерело: 061.ua