У Запоріжжі на найближчій сесії мають затвердити положення про інвестиційні конкурси: що це таке та як працює

Міська рада планує погодити Положення про проведення інвестиційних конкурсів у місті Запоріжжі. Такі конкурси допомагають залучати іноземних чи вітчизняних інвесторів до певних проєктів реконструкцій чи будівництва, які не можна покрити за рахунок бюджетних коштів.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Відповідне положення розробляв департамент управління активами міськради з метою створення «сприятливих умов для провадження інвестиційної діяльності та забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста Запоріжжя».

Ініціатором інвестиційного конкурсу може бути, як будь-яка юридична, фізична особа, фізична особа-підприємець, у тому числі комунальне підприємство, установа чи організація територіальної громади міста Запоріжжя.

Інвестиційним агентом згідно з цього рішення має бути комунальне підприємство «Градпроєкт», яке очолює депутат міськради Василій Полюсов. Обранець пройшов до міськради по спискам «ОПЗЖ» та є головою депутатської комісії з питань комунальної власності та земельних ресурсів.

Особа, яка виявила намір взяти участь в інвестиційному конкурсі має сплатити внесок у грошовій формі за отримання конкурсної документації та реєстрацію її участі в конкурсі.

Об’єктами інвестування можуть бути існуючі будинки (будівлі), споруди будь-якого призначення, їх комплекси, об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури комунальної власності, які планується реконструювати, реставрувати, технічно переоснащати, здійснити їх капітальний ремонт, об’єкти благоустрою (у тому числі парки та сквери), об'єкти незавершеного будівництва, зокрема на земельних ділянках комунальної власності; рухоме майно, обладнання, устаткування або інше майно, що перебуває в комунальній власності; науково-технічна продукція, інтелектуальні цінності, майнові права.

Нагадаємо, раніше ми писали про історію запорізького підприємства, яке відновило виробництво унікальної плитки Мелія

Джерело: 061.ua