У Запоріжжі обговорили порушення серед підприємців на території Вознесенівського парку

Директор комунального підприємства «Титан» Петро Чекер повідомив, що на території Вознесенівського парку працює 17 підприємців.  З них 9 мають договори оренди, а ще 8 працюють згідно договорів про співпрацю.
Про це стало відомо під час засідання комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, передає 061.
«На сьогодні основні порушення – виставлення столів для кави та холодильників на відстані від торгових точок. Зараз вже ці недоліки виправлені. Холодильне обладнання та столи вже знаходиться на відстані в 1,5 -2 метри від торгових точок. На одному з об’єктів (кавовий кіоск) виявлена ємність – герметична бочка для збереження використаної води. Ми попросили підприємців надати висновок Держспоживслужби щодо цього об’єкту та надалі будемо робити висновки», – зазначив Чекер.
Також посадовець зазначив, що є підприємці, що заборгували орендну плату. Якщо ця сума збільшиться, то їм буде вимкнуто світло. Розривати договори з цими підприємцями під час військового стану досить складно, а договори пролонговуються. Щодо дерев'яних кіосків-будиночків, то всі 9 знаходяться на місці. По ним немає боргів і більшість з них працюють саме в літній період.
Заступник міського голови з земельних питань Роман Таран зазначив про те, що зараз напрацьовують регуляторний акт з новими правилами благоустрою, куди будуть входити і літні майданчики.
 «ЦНАП готовий до прийому документів щодо порушення об’єкту благоустрою, є чек-лист і вони готові це відпрацьовувати. Всі місця дислокації і тимчасових споруд, і літніх майданчиків знаходяться в підпорядкуванні департаменту муніципального управління. Новими правилами благоустрою буде визначено, скільки об’єктів підприємницької діяльності можливо на території парку. По Вознесенівському парку у нас є генеральний план і після коригування я маю надію, що буде визначено, який відсоток зелених насаджень можуть займати тимчасові споруди, які майданчики і де можуть встановлюватися на сезонний період, а де це робити взагалі заборонено», – повідомив Роман Таран.
Члени комісії просили надати інформацію про всі вільні та погоджені місця для комерсантів в парках та міських пляжах. Голова комісії Олександр Кобзарюк просив доповісти, хто і як погодив розміщення одного з підприємців в середині парку на зеленій галявині.
В «Титані» зазначають, що наразі разом з департаментом архітектури та департаментом муніципального розвитку відпрацьовують узгодження міст для розміщення підприємців на літній сезон.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі інспекція з благоустрою склала 10 адмінпротоколів на порушників.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua