У Запоріжжі оновили правила отримання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування: хто зможе отримати гроші з бюджету

Виконавчий комітет Запорізької міськради затвердив Положення про порядок надання матеріальної допомоги тяжкохворим громадянам міста Запоріжжя, що потребують дороговартісного лікування.
Про це повідомляється в рішеннях виконкому, передає 061.
Посадовці виконкому затвердили нове Положення про матдопомогу на лікування за рахунок міського бюджету в рамках міської комплексної програми соціального захисту населення.
Матеріальну допомогу можна отримати у таких випадках:

Якщо ви потребуєте коштовного лікування і ваш середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї або самотньої людини за останні три місяці не перевищував 2 розмірів прожиткового мінімуму (станом на 1 січня прожитковий мінімум складає 2 589). Розмір матеріальної допомоги при цьому не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів.
Захисники і захисниці України, що отримали пошкодження під час військової агресії рф в Україні можуть отримати матдопомогу без довідки про доходи, проте сума допомоги знов ж таки обмежена 10 прожитковими мінімумами/
 Також матеріальну допомогу можуть надати тяжкохворим дітям, навіть якщо вони знаходяться за межами країни або міста. В цьому випадку розмір матеріальної допомоги не може перевищувати 60 прожиткових мінімумів.

Матеріальна допомога надається сім’ї лише раз на рік, проте може бути виключення, якщо захворів дуже тяжко інший член родини.
Заявники мають підготувати пакет документів, в тому числі довідки, що підтверджують дороговартісне лікування.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати погодили Програму з фінпідтримки мешканцям, чиє житло постраждало внаслідок війни.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua