У Запоріжжі планують реорганізувати 15 медичних закладів обласної ради

Вже на наступному тижні в Запорізькій ОВА збираються підписувати документи щодо реформування закладів охорони здоров'я. Всього планують реорганізувати 15 медзакладів

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу, передає 061

Сьогодні на території Запорізької області нараховується більш ніж 40 медичних закладів. Частина з них підпорядкована безпосередньо місту Запоріжжю, обласній раді (зараз обласній адміністрації), а також підконтрольні територіальним громадам.

«Експортною групою ми опрацювали абсолютно всі заклади. Для того, щоб синхронізувати медичну допомогу на території Запорізької області. І що є надважливим, бути готовими до деокупації територій і розуміти, якими кадрами ми починаємо відновлювати функціонування медичних закладів на деокупованих територіях. Сьогодні вже підготовлені всі основні документи. Точно будуть об'єднання медичних закладів. Точно будуть об'єднання закладів реабілітації. З іншого напрямку, багатопрофільні заклади, заклади для вузьких хвороб, наприклад, психіатричної, інфекційної або фтизіатричної допомоги. Всі ці реформи ми проведемо вже на наступному тижні», – зазначив Федоров.

Дотаційними на сьогодні є 5 закладів обласного підпорядкування – Запорізький фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, обласний перинатальний центр, служба крові, Запорізька обласна інфекційна лікарня та госпіталь ветеранів війни.

За словами посадовців, основна мета цих реформ – підвищити якість надання медичних послуг для населення Запорізької області, а також збереження фінансування обласного бюджету.

«Нам не можна допускати того, щоб були дотаційні заклади охорони здоров'я на території Запорізької області. Всі вони мають бути саме достатніми. Це багато в чому залежить від підходу менеджерського в організації роботи закладів охорони здоров'я», – прокоментував Федоров.

Наостанок він анонсував відповідні кадрові рішення щодо Обласного центру медико-соціальної експертизи після історії з отриманням коштів за довідку фіктивну інвалідність. Під час обшуків слідчі вилучили більш ніж 1 мільйон 200 тисяч доларів в одного зі співробітників МСЕК. На сьогодні працює міністерська комісія щодо діяльності МСЕК протягом 2023-2024 років, а на наступному тижні обласна влада розпочинає перевірки за результатами яких будуть прийняті кадрові рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міська влада Запоріжжя пояснила, чому вони об’єднують лікарні та яка головна мета реорганізації

Джерело: 061.ua