У Запоріжжі планують реорганізувати ще три лікарні і пологовий будинок

У Запоріжжі посадовці міськради пропонують депутатам на найближчій сесії реорганізувати ряд міським лікарень, шляхом їх «злиття».

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Так, у Комунарському районі міста хочутьміську лікарню №1 на вулиці Чумаченка приєднати до лікарні №7 на Привокзальній.

Одночасно з цим пропонують з’єднати міську лікарню №3 на проспекті Металургів з лікарнею №4 в Заводському районі міста. Скандальний «Пологовий будинок No3» в Шевченківському районі міста хочуть об’єднати з міською лікарнею екстреної та швидкої медичної допомоги.

А ось КНП «Міська лікарня No10», яку довгий час хотіли об’єднати з 6 міською лікарнею, цього разу вже хочуть приєднати також до лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Цю ініціативу в міськраді пояснюють необхідністю оптимізації для економії бюджетних коштів, а також формуванням так званої «спроможної мережі» в рамках госпітальних округів.

«Мета прийняття проєкту рішення – оптимізація управління суб’єктами господарювання комунальної форми власності, підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання матеріально-технічного та кадрового потенціалу, підвищення економічної ефективності використання активів», – зазначається в тексті проєкту рішенняза підписом головного бухгалтера виконавчого комітету міської ради Алли Іванцової.

Остаточне рішення мають прийняти депутати на найближчій сесії міської ради.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі майже на 90 мільйонів гривень збільшать фінансування медичної сфери

Джерело: 061.ua