У Запоріжжі посадовцю Держспоживслужби вдалося уникнути покарання за конфлікт інтересів через неправильний протокол

Жовтневий районний суду повернув справу про адміністративне правопорушення до Національного агентства з питань запобігання корупції через неправильно складений протокол.
Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.
Згідно матеріалам справи,  начальник відділу харчових продуктів та ветеринарної медицини Держспоживслужби в Запорізькій області не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів, коли розгляду власну ж заяву про погодження потужностей та погодив сам собі державну реєстрацію потужностей через відповідне рішення. В Національному агентстві з питань запобігання корупції побачили в цьому порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
Адвокат правопорушника заявив, що протокол НАЗК був складений з порушеннями, бо в ньому не було підпису його підзахисного та доказів обізнаності, що він взагалі знає про ініціювання процедури складання протоколу та його оформлення.
Сам посадовець у суді розказав, що дізнався про існування адміністративного протоколу вже після отримання судової повістки. Пояснень співробітникам НАЗК по суті  він нібито не надавав та жодних викликів він не отримував.
Прокурор же зазначила, що протокол відповідає вимогам Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Розглянувши всі матеріали справи, суд прийшов до висновку, що протокол про конфлікт інтересів був складений без дотримання вимог КУпАП,  бо в ньому не було підпису посадовця, а скріншот з месенджера Telegram про спілкування з ним, не був завірений жодною особою, та в самій переписці немає посилань ані на протокол, ані на фабулу чи кваліфікацію правопорушення.
Врешті суд постановив матеріали справи за протоколом про адміністративне правопорушення я повернути до Національного агентства з питань запобігання корупції для виконання приписів.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі суд виправдав колишнього директора КП «Ритуал» у справі про закупівлю самоскидів.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua