У Запоріжжі стягнули з підприємця більше 110 тисяч гривень за переоформлення сільгосподарських земель під дачне будівництво

Суд підтримав позов прокуратури в інтересах держави до фізичної особи про стягнення на користь Широківської територіальної громади компенсації за втрати сільськогосподарського виробництва у розмірі понад 110 тисяч гривень.
Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.
Прокуратурою встановлено, а рішенням суду підтверджено, що мешканець міста Дніпро на підставі договору купівлі-продажу придбав земельну ділянку, площею понад 5 га, розташовану в Запорізькому районі. Надалі змінив її цільове призначення. Зокрема, з категорії, призначеної для ведення особистого селянського господарства, земля перейшла в категорію для індивідуального дачного будівництва.
За зміну цільового призначення землі законодавством передбачено обов'язкове відшкодування збитків та компенсацію втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. Проте власник землі в установлений термін не сплатив такої суми до бюджету, що стало підставою для звернення прокурора до суду з позовом.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі через суд хочуть стягнути з комерсантів 1,6 мільйони гривень за несплату за землю під універмагом
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua