У Запоріжжі суд погодив спеціальне розслідування по Балицькому за організацію псевдо референдуму

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя розглянув клопотання УСБУ в Запорізькій області про здійснення спеціального досудового розслідування у справі про колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність щодо депутата Євгена Балицького.
Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.
Саме кримінальне провадження щодо референдуму було зареєстровано лише 11 січня 2023 року. У матеріалах справи зазначається, що Балицький, бажаючи проявити себе перед вищим військово-політичним керівництвом держави-агресора та абсолютно нехтуючи при цьому своїм конституційним обов`язком депутата місцевої ради щодо захисту прав та інтересів громади, яка його обрала своїм представником, в порушення прийнятої присяги депутата, організував та провів на тимчасово окупованій території Запорізької області незаконний референдум про входження Запорізької області до складу російської федерації.
Зокрема він підписав та видав як очільник окупаційної адміністрації, указ «Про призначення референдуму Запорізької області про вихід Запорізької області із складу України та про входження Запорізької області до складу російської федерації на правах суб`єкта російської федерації»
Балицький знаходячись на тимчасово окупованій території міста Мелітополь, використовуючи свої організаційно-розпорядчі владні повноваження голови окупаційної адміністрації держави-агресора, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України підписав пропозицію «Про прийняття Запорізької області в російську федерацію на правах нового суб`єкта» N°190-п від 28.09.2022, відповідно до якого Запорізька область нібито «звертається» до російської федерації з пропозицією про прийняття як нового суб`єкта та підписання міжнародного договору рф і Запорізькою областю. Цей документ Бальцький скерував до президента російської федерації володимира путіна.
Вже 9 листопада Євгена Балицького правоохоронці оголосили у міжнародний розшук.
Так як Балицький перебуває на окупованій території і передати йому підозру особисто правоохоронці не можуть, то вони просили суд надати їм дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування. Суд погодив це клопотання.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що трьом керівникам мелітопольського ДСНС оголосили підозри у держзраді.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua