У Запоріжжі суд виправдав директора асфальтобетонного заводу у справі про неправомірне отримання грошей

Ленінський районний суд міста Запоріжжя визнав невинуватим директора TOB «Запорізький асфальтобетонний завод» у справі про зловживання службовими повноваженнями при поставках асфальту неналежної якості.
Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.
Згідно з матеріалами справи, ще в 2016 році був укладений договір на 49,3 мільйона гривень на поточний ремонт доріг між департаментом інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради та КП «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів». Комунальники залучили до роботи субпідрядників.  Субпідрядник ПП «Свет-Строй» закупив асфальтобетон дрібнозернистий у ТОВ «Запорізький асфальтобетонний завод».
За версією слідства, директор заводу, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди особисто для себе, достовірно знав та розумів, що його підприємство не має атестованої лабораторії з перевірки якості асфальтобетонної суміші, яку виготовляє, а також не проводить дослідів вказаної суміші в іншій лабораторії, на підставі чого не мас права видавати паспорти якості щодо відповідності виготовленої суміші вимогам діючого ДСТУ. Він же уклав договір поставки з ПП «Свет-Строй», асфальтобетонної суміші для поточного ремонту вулично-дорожньої мережі та внутрішньо квартальних доріг. Матеріальна шкода становила від поставки асфальтобетонної суміші невідповідної якості 7,2 мільйона гривень.
Сам обвинувачений в суді заявив, що не визнає свою вину і пояснив, що він не мав будь-яких стосунків та договорів з Запорізькою міською радою, КП «ЕЛУАШ», КП «Строй Лідер». Він впевнений, що з нього просто вимагали кошти, та в телефонній розмові повідомляли, що за кошти кримінальну справу можуть закрити. Він відмовився від пропозиції, оскільки будь-яких порушень з його сторони не було, тому вважає, що відносно нього були фальсифіковані матеріали кримінального провадження.
Також директор пояснив, що продукція його підприємство відповідала нормам ДСТУ. Вони на початку сезону замовляли аналіз в лабораторії, яка перевіряла і в разі потрібності корегувала. Всі марки речовин також проходять випробовування, вони постійно працюють з кар`єром, який надає всі необхідні документи.
Посадовці міськради розказали, що вони напряму не укладали будь яких договорів з ТОВ «Запорізький асфальтобетонний завод». Відповідальним за якість виконаних робіт відповідно до договору є генпідрядник – КП «ЕЛУАШ». Будь-яких експертиз щодо якості асфальту Запорізька міська рада не замовляла та не проводила, все це проводили слідчі в рамках кримінального провадження
Розглянувши всі матеріали справи, суд виправдав директора асфальтобетонного заводу у зв`язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі на ремонт доріг, благоустрій та озеленення виділили більше 500 мільйонів гривень
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua