У Запоріжжі в центрі перебування безхатченків розселили переселенців і продовжують їм терміни перебування

У Запоріжжі посадовці департаменту соціального захисту зареєстрували проєкт рішення про продовження строку перебування внутрішньо переміщених осіб та людей з зон ведення активних бойових дій в геріатричному стаціонарі центру соціального обслуговування та центрі реінтеграції для бездомних.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму, передає 061.
Відомо, що у Запоріжжі внутрішньо переміщених осіб розселяли у гуртожитках, школах, дитсадках, а також в геріатричному стаціонарі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування і, навіть,  у відділенні нічного перебування центру реінтеграції бездомних осіб.
Але згідно з Положенням цих установ, одні й ті самі люди не можуть перебувати в соціальних центрах строком більше ніж 1 рік, а так як людям просто нема куди йти, то посадовці пропонують внести зміни до положень.
«На базі Запорізького центру соціального обслуговування є геріатричний стаціонар і відділення нічного перебування для бездомних осіб. У нас там зараз проживають люди. Під час війни пропонується внести зміни і дозволити людям там перебувати на весь час воєнного стану і місяць після. Може бути така ситуація, що людям або нікуди буде повертатися, або їхні родичі поїхали з різних причин. Зараз в центрі реінтеграції для бездомних проживають і мешканці Запоріжжя і внутрішньо переміщені особи з регіону.  Всього там є 20 людей, а максимально центр може прийняти 25 осіб», – повідомив заступник начальника міського управління соцзахисту Юрій Швець.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування знов відкрив центр для безпритульних після «простою». Посадовці центру зазначають, що на сьогодні місто покриває лише перші два ступені надання допомоги людям, які з різних причин опинилися на вулиці.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua