У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

В Запоріжжі відбувся півфінал конкурсу «Green інтелект»

У хабі громадської організація «Платформа спільних дій. Запоріжжя» відбувся півфінал конкурсу «Green інтелект». Його організувала громадська спілка «Зелений цент Метінвест». Конкурс для юних ерудитів проходить у Запоріжжі, Маріуполі та Кривому Розі.

У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

Як раніше писала «Индустриалка», в інтелектуальному конкурсі «Green інтелект» беруть участь учні одинадцятих класів. Його особливість полягає в інтеграції матеріалу шкільних предметів з екологічними знаннями, вміннями та навичками для виховання цілісної, екологічно грамотної та відповідальної особистості.

З 53-х учнів, які проходили тестування на відбірковому етапі, у півфінал пройшли 18.

-Я беру участь у конкурсі, бо мене покликав друг. Не сказала б, що під час відбіркового туру було надто важко, але були такі моменти, де треба було добре подумати. На запитання потрібно було відповідати «так», чи «ні», — розповіла учасниця конкурсу «Green інтелект» у Запоріжжі Юлія Ліньова.

У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

Як розповіла менеджер проєкту «Green інтелект » у Запоріжжі Ангеліна Кубрак, завдання у півфіналі більш складні. А відповідати на них потрібно письмово та розгорнуто. Із кожної із шести тем шляхом жеребкування учасники конкурсу обрали по два запитання. Серед тем – людина, культура, подорожі, техніка та інші. Також у кожній темі є питання, пов’язані з екологією.

За словами організаторів, цей напрямок – головний у конкурсі. Таким чином, у дітей формується відповідальна поведінка та розуміння можливих наслідків від власних вчинків. І це формує грамотність у ставленні до довкілля.

У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

— Це єдиний можливий і прийнятний тип мислення. І я дуже рада бути у складі журі. І в стінах нашого хабу приймати дітей, які розуміють, що таке екологія і не бояться брати на себе відповідальність за те, що відбувається навколо них, — зазначила директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій» Ірайсат Магомедалієва.

директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій»  Ірайсат  Магомедалієва

— Цей проєкт зацікавив старшокласників. Це маркер для нас. «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» надалі буде проводити ще більше подібних проєктів, бо діти хочуть розвиватися. І це — головне, — зазначає керівник громадської спілки «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» Олександр Балаба.

керівник громадської спілки «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» Олександр Балаба.

У кожному з трьох міст, яких проходить конкурс, журі має обрати по десять учасників. Експерти зазначають, що конкурсанти їх приємно вразили. Під час конкурсу діти продемонстрували гарні знання, ерудицію та зацікавленість.

— Чим більше спілкуєшся з такими людьми, з молодими та з небайдужими, які не проходять повз, тим більше збагачуєшся і розумієш, що в нас є майбутнє, — вважає професор кафедри екології та економіки довкілля Технічного університету «Метінвест Політехніка» Дмитро Пікареня.

 професор кафедри екології та економіки довкілля Технічного університету «Метінвест Політехніка»  Дмитро Пікареня

— Для мене важливо наскільки вони володіють таким інструментарієм, який стосується специфічних напрямків в самій екології і в захисті довкілля. І особливо в захисті довкілля, — зазначив завідувач кафедри загальної та прикладної екології і зоології Запорізького національного університету Олександр Рильський.

завідувач кафедри загальної та прикладної екології і зоології Запорізького національного університету Олександр Рильський

Учасники конкурсу зазначають, що для них – це гарна можливість проявити себе і перевірити свої знання. А також – отримати корисні навички, які можуть їм знадобитися при вступі до університету.

— Я хотів перевірити свої знання з екології. Кілька питань були дещо важкі. Я не зміг відповісти на них правильно, але я сподіваюся, що пройду у фінал, — ділиться учасник конкурсу «Green інтелект» у Запоріжжі Олександр Твердохліб.

У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

За словами організаторів, у фіналі запитання будуть ще складнішими. У кожному з трьох міст буде визначено чотири переможці. Вони отримають у подарунок сертифікати на придбання техніки для навчання.

У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників

У середині грудня відбудеться міжрегіональний суперфінал. В ньому візьмуть участь три переможці з Запоріжжя, Кривого Рогу та Маріуполя. Переможець суперфіналу отримає супер подарунок — 50 тисяч гривень.

Читайте також: В Запорожье придумали интерактивную настольную игру для волонтеров

Фото: Скрини ТV5

Сообщение У Запоріжжі відбувся півфінал інтелектуального конкурсу для старшокласників появились сначала на Индустриалка – новости Запорожья.