У Запоріжжі відкрився центр реабілітації та реінтеграції переселенців — фото

Центр реабілітації та реінтеграції переселенців у Запоріжжі відкрила компанія Метінвест

За 29 днів роботи «зелених коридорів» до Запоріжжя з гарячих точок України, зокрема з Маріуполя, евакуювались більше 99 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Більшість з них у подальшому продовжують мігрувати до інших міст на заході країни, або за кордон. Ті, хто лишаються, намагаються облаштувати свій побут, знайти роботу, щоб у майбутньому повернутися додому.

центр реінтеграції

Багатьом вимушеним переселенцям потрібна допомога психолога

Цього тижня у Запоріжжі Метінвест відкрив центр реабілітації та реінтеграції переселенців. У центрі облаштований кабінет для психологічної допомоги, де кожен бажаючий може звернутися до професійного психолога, та хаб з надання медичної допомоги.

центр реінтеграції

Лікар Антон Касілов готовий до прийому переселенців

Метінвест вже закупив медичні препарати, планується закупівля обладнання для надання медичної допомоги: кушетки, обладнання для крапельниць, інше.

Для дітей тут обладнали спеціальну кімнату для ігор та занять.

центр реінтеграції

В дитячій кімнаті можна і погратися, і навчатися

Переселенці з Маріуполя, які втратили роботу через війну, зможуть отримати в центрі не тільки консультаційну, медичну, психологічну допомогу, а й допомогу з працевлаштування.

У центрі працює приймальня Центру кар’єри Метінвест: тут відвідувачі дізнаються про наявні вакансії, а також і про можливість перекваліфікуватися за підтримки Компанії, опанувати нову спеціальність.

Наразі до роботи запрошують не тільки переселенців, а й усіх охочих.

— На сьогодні в Центрі є біля 3000 вакансій на активах Групи у містах присутності: Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському, Покровську, на які ми готові працевлаштувати працівників маріупольської площадки, — розповідає директор Центру кар’єри Метінвест Віталій Тишечко. — Ми намагаємося максимально швидко допомогти людині працевлаштуватися на постійну роботу.

Тишечко Віталій

За інформацією Віталія Тишечка, працевлаштовано вже біля 80 жителів Маріуполя, ще біля 150 осіб — на стадії працевлаштування.

На різні активи Групи щодня направляються від 30 до 40 працівників маріупольських підприємств Метінвесту. Працевлаштованим працівникам надається гуртожиток.

До речі, при необхідності у Центру кар’єри Метінвест є можливість перенавчати спеціалістів на затребувані сьогодні спеціальності.

центр кар'єри Метінвест

У Центрі кар’єри Метінвест допоможуть в працевлаштуванні

— Ми працевлаштовуємо кандидатів учнями токаря, фрезерувальника, шліфувальника і навчаємо їх безпосередньо на робочому місці, по скороченій програмі, — розповідає Віталій Тишечко. — Заробітна плата при цьому начисляється з першого дня.

— А які вакансії сьогодні найбільш затребувані на запорізьких підприємствах Групи?

— На Запорізькому ливарно-механічному заводі найбільш затребувані токарі, фрезерувальники, свердлувальники, шліфувальники. Також є вакансії вогнетривників, слюсарів-ремонтників, електрогазозварників, електромонтерів. Тобто, на підприємствах в основному це робочі професії.

центр кар'єри Метінвест

Спеціалісти Центру кар’єри Метінвест запропонують підходящу вакансію

Як розповів Віталій Тишечко, в Центрі кар’єри Метінвест є також база вакансій по комунальних підприємствах та установах, в т.ч. по школам та лікарням. У цьому напрямку центр співпрацює з міською владою та службою зайнятості.

При працевлаштуванні пріоритет надається працівникам маріупольської площадки Метінвесту, які втратили роботу через війну. Але якщо запоріжці відповідних робочих спеціальностей також захочуть працевлаштуватися на підприємства Групи, у Центрі їм будуть всіляко в цьому сприяти.

центр реінтеграції

Соціальна підтримка

Війна залишила без житла та роботи близько 40 тисяч металургів та ремонтників Групи Метінвест у Маріуполі. Метінвест створив пакет підтримки співробітникам, що змінили роботу в межі компанії.

Для налагодження побуту та пошуку постійного житла Метінвест виплачує підйомні у сумі 10 000 грн, гарантує зарплату відповідно до зайнятих вакансій та кваліфікації, а також пропонує диференційовані програми компенсації витрат на проживання.

Як і раніше, поширюються на всіх співробітників Групи Метінвест програми медичного страхування, психологічної допомоги та реабілітації.

Для маріупольців, які рятуючи свої життя, були вимушені виїхати на території інших країн, зокрема РФ та тимчасово окупованих територій України, компанія компенсує транспортні витрати при поверненні.

Довідково

Центр реабілітації та реінтеграції переселенців у Запоріжжі працює по буднях з 9.00 до 17.00 за адресою: вул.Тургенєва, 29.

Телефон Центру кар’єри Метінвест: 0-800-606-000

Фото автора

Читайте також: Як запоріжцям знайти родичів: сервіси для пошуку зниклих під час війни

Читайте наші новини на сайті zprz. city

центр реінтеграції
центр реінтеграції
центр реінтеграції

Сообщение У Запоріжжі відкрився центр реабілітації та реінтеграції переселенців — фото появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.