У Запоріжжі відправлять під суд злочинну групу, яка ошукала людей на 3 мільйона гривень

Прокуратура відправила до суду обвинувальний акт стосовно організаторки та п’яти учасників злочинної організації, які вчинили шахрайство у великих розмірах.
Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, передає 061
Розслідуванням встановлено, що злочинна організація у складі 6-х осіб, яку створила місцева мешканка, через шахрайський сall-центр протягом півроку вводила в оману довірливих громадян.
За даними слідства, запоріжанка розробила план заволодіння грошима громадян України. До протиправної діяльності залучила свого чоловіка та ще 4-х місцевих мешканців. Створивши на території Запоріжжя та Дніпра декілька офісів шахрайського сall-центру, його учасники діяли за узгодженою схемою.
Маючи в користуванні базу контактів колишніх клієнтів мережі інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я, «працівники» центру в декілька етапів телефонували громадянам та пропонували отримати грошову компенсацію за неякісний товар, придбаний через мережу. Спочатку нібито співробітник виконавчої служби роз’яснював умови стягнення компенсації через суд. Потім уже «представники» судового органу та казначейства переконували потерпілих сплатити «державний грошовий збір» за отримання вказаної «послуги».
У такий спосіб підозрювані ошукали 17 громадян та заволоділи понад 3 мільйонами гривень їх грошових заощаджень. 
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у центрі Запоріжжя легковик збив неповнолітню дівчину: поліція шукає свідків ДТП.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua