У Запоріжжі виявили перевищення концентрації сірководню в атмосферному повітрі

Фахівці центру контролю та профілактики хвороб за допомогою мобільної еколабораторії здійснили виміри якості атмосферного повітря на території житлової забудови. Результат показав перевищення максимально допустимих концентрацій забруднюючих речовин, у повітрі.
Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, передає 061.
Протягом доби в денний час провели заміри в точках по вул. Скворцова (Заводський район), вул. Миколи Корищенка (Шевченківський район), вул. Комарова (Комунарський район) з визначенням по таким показникам: дрібнодисперсний пил діаметром 10 мкм(PM10), діоксид азоту, оксид азоту, озон, оксид вуглецю, хлор. Відібрані проби атмосферного повітря для дослідження у санітарно-гігієнічній лабораторії установи на вміст сірководню.
Зафіксоване перевищення максимально-разових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на вулиці Миколи Корищенка за показником  сірководень  – 0,0113 мг/м3, в 1,41 рази вище ГДК
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прокуратура виграла суд у «ЗЗРК» щодо виплати збитків за забруднення атмосферного повітря.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua