У Запоріжжі з початку року зареєстрували 158 ДТП з постраждалими, де загинуло 14 людей

Від початку поточного року правоохоронці виявили та задокументовано понад 16 тисяч порушень ПДР України учасниками дорожнього руху на Запоріжжі.
Про це повідомили в пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061.
Щодобово для забезпечення безпеки дорожнього руху у Запорізької області залучаються 37 нарядів поліції. Вони виявляють та документують порушення правил обгону, проїзду пішохідних переходів, відсутність документів на право керування, створення небезпечних ситуацій на дорозі, неправильні дії пішоходів тощо.
За 3 місяці цього року працівниками ГРПП виявлено: 984 факти керування авто у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння; 3464 випадків керування авто без документів, 1623 випадків порушень правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами; 1723 фактів перевищень встановлених обмежень швидкості руху.
За вказаний період часу на території області зареєстровано 158 ДТП з постраждалими, в результаті яких загинуло 14 осіб. Найчастіше причинами автопригод з постраждалими є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду пішохідних переходів, порушення правил проїзду перехресть, а також перехід проїзної частини в невстановленому місці.
За вказаний період зареєстровано 56 ДТП, скоєні водіями у нетверезому стані, 4 з них – з постраждалими. Також зареєстровано 18 ДТП за участю дітей, з них – 12 з постраждалими. Жодна дитина не загинула, але травмовані 13.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Запоріжжі водій легковика протаранив дві автівки та намагався втекти від патрульних.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram,щоб не пропустити важливі новини міста та області.
 
Джерело: 061.ua