У Запорізькій філармонії пиріжки для військових готують по давньому рецепту

Запорізька обласна філармонія продовжує працювати в умовах воєнного стану

Частина чоловіків вступила до лав ЗСУ, ті працівники, хто залишилися, всіляко підтримують захисників країни, займаються волонтерською діяльністю, шиють на замовлення Державні Прапори України та виготовляють маск-шапки «кікімори».

пиріжки

У філармонії також проводили збір необхідних речей для вимушених переселенців.

Особлива гордість колективу — “філармонійна пиріжкова”, де вже виготовлено понад 43 тис. смачних домашніх пиріжків з картоплею та капустою.

Їх виготовляють для воїнів ЗСУ та бійців територіальної оборони, а також для внутрішньо переміщених осіб, які були евакуйовані із зони бойових дій та окупованих міст.

З борошном в кінці квітня допомогли Запорізька обласна рада, департамент культури та інформаційної політики ЗОДА та БФ «Help ZP Ua».

пиріжки

За словами директора-розпорядника облфілармонії Тетяни Тиліс, спочатку щоденно готували 200 пиріжків. А на сьогодні рекорд — 1200! В середньому в день на кількох сковорідках хазяєчки жарять 800-1000 смачнющих пиріжків. Їх передають волонтерам та військовим.

пиріжки

«Мені приготували 200 гарячих пиріжків, — розповіла на своїй сторінці в соцмережі відомий запорізький волонтер Любов Леонова. — — І мені в пакетик, в дорогу, бо ми з чоловіком без обіду і коли повернемося, ніхто не знає.

Заводять в «цех пиріжків». Тут працюють такі зіроньки, не жінки, — Сонечки! Тісто, наче пух, росте на очах, начинка готова, сковорідки шкварчать! І усмішки на красивих обличчях. Хочу бігти й всіх обіймати, всім дякувати! Неймовірні, незрівнянні!».

Як розповіла в.о. генерального директора Запорізької облфілармонії Ірина Конарєва, пиріжки виготовляють за старовинним рецептом. Його автор — бабуся старшого контролера Наталі Борисенко Ганна Костенко.

Борисенко Наталя

Інгредієнти звичайні — вода, борошно, дріжджі. Але є й секрет, який ми з Наталею Миколаївною вирішили не розкривати.

А пиріжки ну дуже смачні, повірте на слово. Напевне, вони такими виходять ще й тому, що готують їх з позитивними думками, молитвами та побажаннями швидкої Перемоги!

пиріжки

— Пиріжки – це частина домашнього затишку і своєрідний оберіг від щирих жіночок, — розповідає Ірина Едуардівна. — Віримо, що приготовані власноруч пиріжки допоможуть відчути домашнє тепло та спокій бійцям та людям, які на теперішній час особливо потребують нашої уваги та турботи.

Конарєва і Герман

До речі, коли ми з фотокором Олександром Прилепою були в гостях у працівниць «філармонійної пиріжкової», у однієї з хазяєчок — керівниці художнього відділу Оксани Герман був день народження.

Приємним сюрпризом для неї стало привітання від Ірини Конарєвої. А ще — дзвінок від сина — військовослужбовця ЗСУ.

філармонія фронту

Працівники філармонії, крім виготовлення пиріжків, пошиття на замовлення прапорів та шапочок для маскування-“кікімор”, також організували збір гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Передали продуктові набори, ліки, теплий одяг, білизну, подушки, ковдри та інші речі першої необхідності.

філармонія фронту

А ще працівники облфілармонії збирали кошти на підтримку воїнам ЗСУ та територіальної оборони Запоріжжя — перерахували понад 100 тис. грн. З особистих рахунків вони постійно переводять кошти на підтримку воїнів ЗСУ та діяльності волонтерських організацій.

Кожен із працівників філармонії вносить свій щирий внесок у спільну мету – нашу Перемогу!

Волонтерський центр Запорізької обласної філармонії очолює директор-розпорядник, заслужений працівник культури України Тетяна Тіліс.

Значну допомогу надають директор-розпорядник академічного симфонічного оркестру Микола Петюк, керівниця художнього відділу Оксана Герман, артистка академічного симфонічного оркестру Агнес Чекаліна, костюмер Олена Варваровська, начальник технічного відділу Олег Гойденко, контролер квитків Наталія Борисенко, водій Олександр Гуцов та багато інших.

А артистка академічного симфонічного оркестру Марія Перкова з перших днів працює у волонтерському кол-центрі.

філармонія переселенці

Але за волонтерською діяльністю солісти та творчі колективи не забувають про свою головну місію — радувати глядачів прекрасною музикою, піснями та танцями.

Вони виступають з концертами перед військовими та вимушеними переселенцями з Маріуполя та міст, які знаходяться в окупації чи під постійними обстрілами.

«Як же приємно робити свою справу, яка приносить людям радість, дарує віру, надію та творить милосердя. Вкотре пишаюсь колективом філармонії, який навіть в такі складні часи довів єдність, згуртованість та професіоналізм, — зазначає в.о. генерального директора, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Фото Олександра Прилепи

Читайте також: У Запоріжжі на концертах плакали і артисти, і глядачі

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
пиріжки
привітання
Герман Оксана
пиріжки
пиріжки
філармонія фронту

Сообщение У Запорізькій філармонії пиріжки для військових готують по давньому рецепту появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.