У Запорізькій міськраді передумали приєднувати друкарню «Дніпровський металург» до муніципального телеканалу

На позачергову сесію міськради виноситься питання про відміну раніше прийнятого рішення щодо  реорганізації комунального підприємства друкарня «Дніпровський металург» шляхом приєднання до комунального підприємства «Муніципальна телевізійна мережа».
Про це стало відомо під час засідання комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг.
Як повідомила в.о начальника управління внутрішньої політики Тетяна Міхеєва, відміняти рішення прийшлося через новий закон "Про медіа", який не дозволяє комунальним медіа отримувати прибуток. Враховуючи, те що друкарня «Дніпровський металург» як раз і заробляє за рахунок своєї поліграфічної продукції (друковані засоби масової інформації, художня література, бухгалтерські бланки, журнали, блокноти, зошити, папки, запрошення, вітальні адреси та інша поліграфічна продукція), що як раз і є комерційною діяльністю, а це суперечать нормам закону.
Посадовці пропонують через це не проводити злиття цих двох комунальних підприємств. Що надалі буде з друкарнею, поки що невідомо.
«Зараз ми це питання обговорюємо, аналізуємо варіанти подальшого існування «Дніпровського металурга». Або ж друкарня буде існувати, як окрема юридична одиниця зі штатом в 19 людей, як і було раніше або ж буде приєднано до іншого комунального підприємства», – повідомила Міхеєва.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі набрала необхідну кількість голосів петиція про збереження муніципального театру танцю.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua