У Запорізькій області окупанти незаконно утримують в полоні працівника атомної станції по надуманому звинуваченню

Сергій Спартесний — співробітник ЗАЕС із Енергодара, який з літа 2023 року незаконно утримується в полоні в жахливих умовах. Його звинувачують у співробітництві з СБУ та навчанні тероборонівців.

Під час російської окупації його дружина Наталія евакуювалась, а Сергій залишився в рідному місті. У липні 2023-го до будинку чоловіка вдерлися загарбники: помешкання незаконно обшукали, а Спартесного вивезли до місцевого відділку поліції, де він перебуває й досі.

За словами звільненого цивільного, якого тримали разом із Сергієм, росіяни звинувачують чоловіка в тому, що він нібито розклеював проукраїнські листівки в Енергодарі, на прохання співробітників СБУ стежив за ФСБ, колаборантом із ЗАЕС і навчав тероборонівців.

Як повідомляє Медійна ініціатива за права людини, його дружина Наталія відкидає всі надумані звинувачення. Жінка припускає, що росіяни тримають її чоловіка в підвалі у поганих умовах. З власних джерел знає, що одяг заручників вкритий пліснявою, їх не виводять на прогулянки. Також чоловік має проблеми зі здоров’ям, утім жодного лікування не отримує. Крім того, звільнені цивільні розповідають Наталії про тортури у відділку поліції Енергодара:

«Я знаю, що вони всім одягають на голову пакети, зав’язують скотчем навколо шиї та застосовують електричний струм. Підозрюю, що до мого чоловіка теж», – зазначає Наталія Спартесна.

Жінка звертається до українських і міжнародних органів та організацій домогтися якнайшвидшого звільнення Сергія.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запорізькій АЕС загарбники не проводять необхідні ремонти обладнання та перевірки

Джерело: 061.ua