У Запорізькій області окупанти поширюють брехню про вербування членів мексиканських наркокартелів на війну в Україні

Представники окупаційної влади та російські пропагандисти розповсюджують повідомлення через підконтрольні медіа та соцмережи щодо здійснення заходів з вербування представників мексиканських та колумбійських наркокартелів на війні в Україні на боці ЗСУ.

Відповідне повідомлення з’явилося 9 квітня 2024 року в телеграм-каналі окупаційної влади «Токмак Сегодня» з репостом на тг-канал «Генерал-Губернатор N».

Американський ПВК почав проводити заходи з вербування щодо представників мексиканських та колумбійських наркокартелів для участі в українському конфлікті на боці Києва, повідомляє СЗР.

«Американские ЧВК начали вербовать отбывающих наказание в тюрьме представителей мексиканских и колумбийских наркокартелей для участия в украинском конфликте на стороне Киева, сообщает СВР. Первую партию головорезов планируется забросить в зону боевых действий уже летом, бандформирование будет состоять из нескольких сотен мексиканцев и колумбийцев», – зазначається в тексті самого допису.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголошують на тому, що історія з загоном завербованих вʼязнівмексиканських та колумбійських наркокартелів немає нічого спільного з реальністю.

«Кремлівські фейкороби доволі активно просувають наратив про «найманців», як це було, наприклад, з французами, які нібито «загинули» в результаті удару по готелю в Харкові. Так РФ намагається переконати світ, що росія воює не з Україною, а «проти НАТО і колективного Заходу», – пояснили в Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, що минулоріч пропагандисти поширювали у соцмережах відео, на якому в репортажі мексиканського телеканалу Milenio нібито згадується про те, що мексиканські наркокартелі отримують зброю, яку передають Україні в якості військової допомоги.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Джерело: 061.ua