У Запорізькій області постраждало вже п’ять об’єктів культурної спадщини

Сьогодні — День пам’яток історії та культури України та Міжнародний день пам’яток та визначних місць

В складний воєнний час Запоріжжя і вся країна відзначає День пам’яток історії та культури України та Міжнародний день пам’яток та визначних місць. Про ці дати нагадали у Запорізькій обласній військовій адміністрації. А також там повідомили, що у нашій області більшість з таких об’єктів знаходиться на цей час на тимчасово окупованій території у великій небезпеці.

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, як писала «Індустріалка», збирає докази варварства російських окупантів щодо культурної спадщини. Українців закликали допомагати фіксувати їх на національній платформі culturecrimes.mkip.gov.ua.

День пам’яток історії та культури України та Міжнародний день пам’яток та визначних місць

Як писала «Індустріалка», в Запорізькій области постраждало чотири таких об’єктів. Це історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова” у Василівці, меморіальна стела учасникам АТО в Енергодарі, історична будівля залізничного вокзалу “Запоріжжя-2” у нашому обласному центрі, та церква Святого Тихона у Гуляйполі. Подробиці та фото дивіться тут.

З того часу список, на жаль, поповнив ще один заклад культури у Запорізькій області. У селі Мала Токмачка Пологівського району внаслідок обстрілів пошкоджено вікна, двері, фасади, дах та покриття сучасної будівлі Малотокмачанського сільського будинку культури. Про це повідомляється на сайті culturecrimes.mkip.gov.ua.

У Запоріжжі, як писала «Індустріалка», ентузіасти продовжують укріплювати пам’ятники за допомогою мішків з піском. Ініціаторами проєкту КультОборона стали директор Музею історії Музичних Інструментів БарабанЗА Денис Васильєв та директор крафтових музеїв в Запоріжжі Михайло Мордовський.

Як садиба Попова виглядав у мирний час, можна згадати тут. А також будівлі цього комплексу, закриті для відвідувачів.

Читайте також: У Нідерландах з’явилися жовто-блакитні тюльпани на честь України.

Читайте наші новини на сайті zprz. city

Сообщение У Запорізькій області постраждало вже п’ять об’єктів культурної спадщини появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.