У Запорізькій області сільрада вирішила поставити котел і замовила проєкт капремонту опалення за 700 тисяч гривень

Новоолександрівська сільська рада Запорізького району Запорізької області оголосила тендер на розробку проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту системи опалення будівлі сільської ради вартістю в 700 тисяч гривень.
Про це повідомляється в реєстрі публічних закупівель «Prozorro», передає 061.
Мова йде про допорогові закупівлі з розробки проєкту для забезпечення належного функціонування системи із встановленням твердопаливної котельні. Посадовці зазначають про перехід на альтернативне опалення для скорочення викидів СО2 до нейтрального рівня, що дає можливість ефективно замінити природний газ, знизити собівартість виробленої енергії  і дозволяє скоротити витрати на утримання джерела тепла.
У сільраді зазначають, що робочий проект їм потрібен до 5 жовтня цього року (на початку було до 30 вересня, але після скарг вирішили подовжити час). Щодо характеристик самої котельні, то її загальна потужність для додержання температурного режиму відповідно санітарних норм пропонують визначити проектом. Температурний режим – 90/70 0С; Кількість котлів – 2 од.; . Паливо –  щепа (альтернатива- інше).
У перелік кваліфікайних критеріїв входить: необхідна матеріально-технічна база та працівники відповідної кваліфікації (6 інженерів-проєктувальників), а також документально підтверджений досвід виконання аналогічного договору за предметом закупівлі (нове будівництво або реконструкція (капітальний ремонт) з класом наслідків відповідальності не нижче СС2.
Потенційні учасники у зауваженнях зазначили про те, що визначений обмежений час для виконання проекту, його захисту у експертній організації з видачею висновку. При тому, що лише експертиза триває не менше 30 календарних днів і є певні сумніви, що тендер вже проводиться по спрощеній процедурі для якогось окремого учасника, що вже має необхідні матеріали для подачі готового проекту до експертної організації.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі райадміністрація без конкурсу віддала підряд на ремонт доріг на 10 мільйонів гривень новоствореній фірмі
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua