У Запорізькій області суд присудив 8 років позбавлення волі для чоловіка, що при окупантах очолив земельне управління

Хортицький районний суд Запоріжжя оголосив вирок для місцевого мешканця Василівського району, що зайняв при окупантах посаду начальника земельного управління у Михайлівській військово-цивільній адміністрації.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, до повномасштабного вторгнення чоловік був приватним підприємцем і займався сільським господарством у Василівському районі. У травні 2022 року чоловік добровільно прийняв пропозицію представників окупаційної влади смт. Михайлівка та зайняв посаду начальника відділу земельних ресурсів в адміністрації.

На цій посаді він здійснював протиправну діяльність в інтересах держави-агресора: проводив агітацію серед місцевого населення щодо отримання паспортів держави-агресора РФ, проводив зібрання із місцевими представниками бізнесу, під час яких спонукав останніх перереєстровувати господарства і підприємства у відповідності до законодавства держави-агресора, сплачувати податки до російського бюджету, приймав участь в нарадах окупаційної адміністрації, в т.ч. в складі комісії з опіки та піклування у справах неповнолітніх.

Розглянувши всі матеріали справи та заслухавши свідків, суд визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності і присудив йому 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Так як обвинувачуваний знаходиться на тимчасово окупованій території, то вирок вступить в силу після його фактичного затримання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суд виніс вирок колишньому депутату міськради Запоріжжя, який коригував обстріли

Джерело: 061.ua