У Запорізькій області у 63 з 67 громад впали надходження: загальний показник склав 77% від планових показників

У Запоріжжі на колегії обласної військової адміністрації розглянули показники виконання місцевих бюджетів області у 2022 році, особливості роботи промислових підприємств в умовах воєнного стану, а також обговорення плану дій органів виконавчої влади з відновлення деокупованих територій.
Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної ради, передає 061.
Як зазначив директор департаменту фінансів ЗОВА Сергій Ведмідь, загальна сума виконання планів обласного бюджету минулого року склала лише 77,3% від запланованих надходжень. Зменшення планових показників були зумовлені зниженням економічної активності через військові дії та окупацію територій. Однак, з обласного бюджету за звітний період були профінансовані 26 обласних програм. Пріоритетні напрямки фінансування визначені викликами воєнного стану – підтримка військових частин та підрозділів територіально оборони, цивільного захисту населення, заходи, пов’язані з гуманітарними потребами, галузь охорони здоров’я та соціального захисту населення.
Щодо виконання показників місцевих бюджетів, з 67 територіальних громад зниження надходжень відбулося в 63 громадах. З усім тим попри складну ситуацію територіальні громади отримали додаткову фінансову допомогу з обласного бюджету. Це дозволило забезпечити виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Посадовці обговорили можливі шляхи відновлення та механізми фінансування відбудови доріг, інфраструктури та житлового фонду після деокупації територій області. Як було зазначено, новий бюджетний рік також буде складним, прогнозується подальше зменшення надходжень до місцевих бюджетів. Пріоритетними напрямками залишатимуться підтримка ЗСУ, забезпечення оборони та захисту населення.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запоріжці сплатили майже 21 мільярд гривень податків і зборів протягом року.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua