У запорізькому будинку, де була масштабна пожежа, почали ремонтувати перші квартири

Перші квартири почали ремонтувати у чотириповерховому будинку по вулиці Сержанта Медведева, 7

Масштабна пожежа у будинку на вулиці Сержанта Медведєва, 7, що у Дніпровському районі, сталася вночі 2 серпня 2021 року.

пожежа на Сержанта Медведева, 7

Полум’я охопило дах будинку і швидко розповсюджувалось. Миттєвому розповсюдженню сприяло те, що на даху проводилися ремонтні роботи і там було складовано багато будівельних матеріалів, в тому числі легкозаймистих.

пожежа на Сержанта Медведева, 7

Повідомлення про пожежу рятувальники отримали о 21:15. До їх приїзду жильці покинули квартири. В гасінні пожежі, яка охопила площу в 450 м2, було задіяно 11 пожежних стволів.

О 23:35 пожежу локалізували, в 23:55 — ліквідували.

пожежа на Сержанта Медведева, 7

Пожежні провели розбір і проливку конструкцій, щоб запобігти новим займанням. Завдяки їх зусиллям квартири не постраждали від вогню. Але значна частина житла з четвертого по перший поверхи постраждала від води.

будинок на Сержанта Медведева, 7

Всього внаслідок пожежі постраждала 21 квартира. Половина з них стала непридатна для проживання. Частину мешканців відселили в гуртожиток, решта пішла жити до родичів.

На постраждалому будинку спочатку відновили дах. А два тижні тому підрядна організація, яка виграла тендер, приступила до ремонту перших двох квартир в найбільш постраждалому першому під’їзді. Вони розташовані на четвертому поверсі.

— Наразі розпочаті роботи для відновлення житла, — розповіла начальник відділу капітального ремонту департаменту з управління ЖКХ Запорізької міської ради Інна Внукова. — У квартирах передбачені оздоблювальні роботи, ремонт стін, підлоги, перекриттів, заміна деяких вікон.

Внукова Інна

Проект також передбачає ремонти на сходових клітинах з заміною вікон. Але це буде пізніше, враховуючи ситуацію в країні та Запоріжжі.

За інформацією Інни Внукової, внаслідок пожежі пошкоджені квартири в усіх під”їздах. Деякі повністю, як у перщому, деякі — частково.

пожежа ремонт

Загальна вартість ремонтних робіт — як в квартирах, так і на сходових клітинах — 10,5 млн гривень.

Строк виконання робіт, згідно проекту — 9 місяців. Термін цей, зазначає Інна Іванівна, може бути і не дотриманий. Зважаючи на ситуацію, яка склалася в зв’язку з вторгненням росії.

пожежа ремонт

Ремонтні бригади працюють в двох трикімнатних квартирах на верхньому поверсі першого під’їзду — восьмій та сьомій. Роботи почали з демонтажу пошкоджених водою частин.

Як розповів директор компанії підрядника Павло Чорний, наразі в ремонтних роботах задіяні 10 спеціалістів. Вони відновлюють стіни, підлогу, стелю, електромережу, кладуть кафель.

Чорний Павло

— Матеріали узгоджуємо з мешканцями — колір плитки, малюнок на шпалерах, — розповів Павло Чорний.

Скільки часу піде на ремонт кожної квартири, наразі сказати важко.

пожежа ремонт

Якщо до війни можна було ремонт в одній квартирі зробити за 1,5-2 місяці, то зараз в такий строк можна і не вкластися.

пожежа ремонт

Зокрема, виникають складнощі з доставкою матеріалів. Меншим став вибір, та й ціна закупки будматеріалів виросла процентів на 30-40%.

Але, попри все, можна сподіватися, що мешканці квартир після закінчення їх ремонту будуть поступово повертатися до свого житла.

пожежа ремонт

Фото автора

Читайте також: У Запоріжжі за тиждень не буде дефіциту бензину

Читайте наші новини на сайті zprz. city

пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт
пожежа ремонт

Сообщение У запорізькому будинку, де була масштабна пожежа, почали ремонтувати перші квартири появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.