У запорізькому хабі облаштували навіть сімейні кімнати для переселенців

Кімнати для проживання дітей без батьків, сімей та пенсіонерів облаштували у Хабі гуманітарної допомоги

Запоріжжя продовжує приймати жителів Маріуполя, яким вдалося вирватися з блокадного міста-героя.

хаб гуманітарний

Запорізькі підприємства Групи Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського не стоять у стороні і активно допомагають місту приймати переселенців не тільки з Маріуполя, а й гарячих точок Запорізької області.

хаб гуманітарний

Люди здебільшого приїжджають до Запоріжжя на кілька днів, а потім прямують в інші міста.

— Від нашого підприємства створили шість локацій, через які приймаємо людей, — розповідав у прямому ефірі телемарафону “Єдині новини” генеральний директор ПАТ “Запоріжсталь” Олександр Мироненко. — У них там є все необхідне — одяг, харчі, місце, де вони можуть відпочити. Також компанія Метінвест надала допомогу для облаштування додатково близько 2 тисяч місць для вимушених переселенців, які прибули до Запоріжжя.

хаб гуманітарний

На одному із соціальних об’єктів підприємства створений Хаб гуманітарної допомоги, де при необхідності розміщають вимушених переселенців.

хаб гуманітарний

— Ми облаштували кімнати для розміщення дітей без батьків, сімейні кімнати, де можуть одночасно знаходитися до 10 членів родини, на першому поверсі облаштували місця для відпочинку пенсіонерів, яким важко підніматися по сходах, — розповів “Індустріалці” куратор гуманітарного хабу, голова молодіжної організації доменного цеху ПАТ “Запоріжсталь” В’ячеслав Власов.

Власов В'ячеслав

Комбінат придбав для розміщення переселенців з “гарячих точок” зручні великі матраси. Спальні місця облаштовані повністю — є подушки, ковдри, постільна білизна.

Готові тут і до великого напливу людей — на цей випадок є багато резервних матрасів. Одночасно в хабі зможуть розмістити до 300 осіб.

хаб гуманітарний

До речі, для мам з маленькими діточками облаштували кімнату з пеленальними столиками і місцем для перевдягання. Небайдужі запоріжці принесли не лише столики, а й дитячі візочки, іграшки.

Облаштовані усім необхідним і санітарно-побутові приміщення.

хаб гуманітарний

Всі переселенці перед заселенням на соціальні об’єкти підприємства обов’язково проходять реєстрацію. Це робиться ще й для того, щоб їх легше було розшукати рідним та друзям.

На кожному працюють волонтери в спеціальних накидках та футболках з написом “Запитай мене”. Вони знайомлять гостей з умовами перебування, відповідають на усі їх запитання.

хаб гуманітарний

В Хабі гуманітарної допомоги є величезний склад речей, які принесли сюди небайдужі містяни.

— Тут є речі чоловічі, жіночі, для вагітних жінок, дитячі “0+”, — розповідає В’ячеслав Власов. — Запоріжці принесли їх, волонтери та мешканці сусідніх будинків перебрали, розклали та підписали, щоб переселенцям простіше було підбирати.

Речей дуже багато, а от чого не вистачає — так це резинових шльопанців. Якщо хтось зможе їх надати — будемо вдячні.

Шльопанців треба багато — і чоловічих, і жіночих. Тому що перше, що хочуть зробити люди, які вирвались з міста під обстрілами — це змити з себе бруд та кіптяву.

Вони виїжджають в чому були і, звичайно, про шльопанці для душу в цей момент не думають.

хаб гуманітарний

Що стосується харчування вимушених переселенців, то, за словами В’ячеслава Власова, на деяких соціальних об’єктах є можливість готувати на місці — там є кухні. Де немає такої можливості, “Запоріжсталь” та Метінвест забезпечують людей харчами.

— В гуманітарний хаб їжу привозять з кафе “Белуга”, з яким ми домовились і замовляємо при необхідності харчування — це перша і друга страви та компот. Ми дуже вдячні працівникам кафе, що вони відгукнулися на наше прохання, — каже куратор Хабу гуманітарної допомоги.

хаб гуманітарний

В”ячеслав Власов розповів, що в хабі допомагають не лише людям, які змогли покинути блокадний Маріуполь, а й бійцям запорізької тероборони.

Зокрема, передавали на позиції теплий одяг, принесений запоріжцями — куртки, светри, підштаники, натільну білизну. Зараз є велика потреба в натільній білизні та шкарпетках для наших захисників.

хаб гуманітарний

— Ми дуже вдячні запоріжцям, які об’єднались, відгукнулися і принесли нам багато речей для вимушених переселенців, консервацію. А також усім, хто приходить і пропонує свою допомогу. Це, до речі, не обов’язково працівники нашого комбінату. Є і містяни, які приходять і питають, чим вони можуть допомогти, — підкреслив В”ячеслав Власов.

хаб гуманітарний

Фото Олександра Прилепи

Читайте також: У Запоріжжі переселенцям з гарячих точок забезпечують комфортні умови для проживання

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

хаб гуманітарний
хаб гуманітарний

хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний
хаб гуманітарний

Сообщение У запорізькому хабі облаштували навіть сімейні кімнати для переселенців появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.