В поліції розповіли, якими ракетами ворог вдарив по громаді неподалік Запоріжжя

Ворожа армія вдарила по Юльївці, що у Запорізькому районі, ракетами (попередньо) Р-77. Внаслідок атаки загинула людина, ще одна – отримала поранення.

Про це повідомили в поліції.

Згідно даних з відкритих джерел, Р-77 призначена для боротьби з повітряними цілями: літаками, вертольотами, ракетами класів «земля — повітря» і «повітря — повітря» у будь-який час доби в простих і складних метеоумовах, при наявності фонових і активних радіолокаційних перешкод.

Минулої доби російські загарбники завдали 200 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Під прицілом ворога опинилися Гуляйполе, Оріхів, Малинівка, Мала Токмачка, Роботине, Левадне, Новоданилівка, Плавні, Степногірськ. У результаті російських атак пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, автотранспорт громадян. Під час ракетного удару по території Новоолександрівської ОТГ загинув 71-річний чоловік, ще одну 68-річну жінку госпіталізовано.

На місцях ворожих влучань працювали слідчі поліції та СБУ, за зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч.ч. 1,2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Джерело: 061.ua