В Запоріжжі на честь загиблих героїв перейменували дві вулиці

В Запоріжжі на честь загиблих офіцера-розвідника Івана Лєщенкова та майора поліції Максима Здоревського перейменували вулиці в Дніпровському та Шевченківському районах. Також парк Ювілейний у Хортицьому районі назвали на честь Героїв Національної гвардії України.
Про це повідомили в Запорізькій міській раді.
Рішення про перейменування підтримали депутати під час сесії міської ради. Тепер у Запоріжжі замість вулиці Добролюбова є вулиця Івана Лєщенкова, а замість Курської – вулиця Максима Здоревського.
Іван Лєщенков служив розвідником 93-ї бригади Холодний Яр. За любов до футболу отримав позивний «Фанат». Іван родом з Луганщини і вболівав за луганську «Зорю», яка в період 2014-2022 рр. базувалась у Запоріжжі. «Фанат» став на захист країни в 2016 році. Він був командиром розвідувального взводу. Загинув 14 липня 2022 року у Харківській області. Йому назавжди 27 років. Комадна "Трибуни Героїв" зняла про Івана фільм. 

Максим Здоревський народився у Запоріжжі. Після закінчення університету внутрішніх справ служив у поліції, був оперуповноваженим управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну Максим Здоревський ніс службу у рідному місті, виконував службові завдання на блок-постах. 30 вересня 2022 року він заступив на своє останнє чергування в логістичному центрі з питань формування гуманітарних колон. Того дня російська армія обстріляла ракетами С-300 колону автомобілів, що виїжджали на тимчасово окуповану територію через фільтраційний табір неподалік Запоріжжя. Одна із запущених ворожих ракет обірвала життя 36-річного поліцейського. У нього залишилась дружина та двоє дітей. Максиму Здоревському посмертно надано звання підполковника поліції.

Як раніше писав 061, ворог обстріляв з "Граду" село в Запорізькій області – загинуло троє людей.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua