В «Запоріжжяобленерго» розказали про ситуацію в енергетичному секторі регіону і зміни в графіках відключень

Через негоду у Запорізькій області більше 26 тисяч споживачів залишилися без електропостачання. Енергетики вже відновили постачання по 35 населеним пунктам для більше 12,5 тисяч споживачів. До кінця робочого для фахівці обіцяють відновити світло всім мешканцям, що постраждали через погодні умови

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі ОДА генеральний директор ПАТ "Запоріжобленерго" Михайло Гаврилов, передає 061.

Що стосується загальної ситуації в енергетичному секторі регіону, то в обленерго зазначають, що цей процес на контролі і наразі не існує жодних обмежень по регіону в потужності.

«Всі повинні розуміти, що крім відновлення обладнання після обстрілів, які відбуваються через дії держави-агресора, енергетики приступили вже до підготовки до наступного опалювального сезону. Це ремонтна компанія, і під час неї, на жаль, необхідно виводити деяке обладнання для виконання певних робіт, а це призводить до виникнення відповідно дефіциту потужностей об’єктів генерації чи розподілу. Компанія разом з «Укренерго» закликає всіх споживачів заощадливо використовувати електричну енергію, особливо в часи пікового навантаження- з 6 до 9 години ранку та з 17.00 до 23.00 години вечора», – прокоментував Михайло Гаврилов.

В компанії «Запоріжжяобленерго» розробляють відповідні графіки аварійних, спеціальних та погодинних відключень, щоб бути готовими до відповідних команд з боку диспетчерського центру «Укренерго».

«Вони погоджені та розроблені таким чином, щоб мінімізувати навантаження та участь населення і соціально важливих об’єктів. Як приклад, у графіках аварійних відключених і графіках спеціальних відключених ми, мабуть, єдина область, яка не застосовує в них населення та критичну, соціальну інфраструктуру. Тобто вони розповсюджуються тільки для промислових споживачів. В графіках погодинних відключень вже присутнє населення та інші об’єкти, але на цей рік ми збільшили кількість черг. Якщо в минулому році було три черги, то на цей рік ми запланували 6 черг і так ми зменшуємо участь кожного споживача. Вони будуть застовані лише в тому випадку, якщо виникне критична необхідність», – зазначили в обленерго.

У так званій «сірій» зоні знаходяться близько 30 населених пунктів з 3 тисячами споживачів, які вже тривалий час знаходяться без електроживлення, але енергетики зі свого боку не можуть там ні відновити чи відремонтувати електропостачання, ні побудувати нові об’єкти через постійні обстріли і важку безпекову ситуацію.

Щодо ситуації на ДніпроГЕС, то керівництво обленерго повідомило, що не може коментувати ситуацію на цьому об’єкті, як і стан захисту об’єктів енергетики, зазначивши лише, що всі програми, які стосувалися розробки і виконання робіт, були завершені в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області через негоду залишаються без електропостачання понад 10 тисяч споживачів

Джерело: 061.ua