Верещук закликає рф надати гуманітарний коридор для евакуації з територій навколо ЗАЕС

За словами віцепрем'єрки та міністерки з питань реінтерграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, кількість бажаючих виїхати з населених пунтків навколо Запорізької АЕС збільшилась.  
Про це посадовиця повідомила в етері на французькому телеканалі LCI.
Через постіні обстріли та небезпеку на ЗАЕС мирні жителі хочуть виїхати на підконтрольну Україні територію. Верещук звернулась до рф з вимогою надати гуманітарний коридор.
– Люди масово звертаються до нас по допомогу – вони намагаються залишити небезпечну територію. Ми вкотре звертаємося до рф з вимогою надати нам гуманітарний коридор для евакуації жінок, дітей, літніх людей! – закликала віцепрем'єрка.
Верещук повідомила, що рф відмовляється надати коридор, але Україна не полишить спроб допомогти людям евакуюватись.
За інформацією Головного управління розвідки МО України, жителі Енергодара протягом останніх кількох тижнів, а особливо останніх днів, намагаються виїхати на підконтрольну Україні територію. Збільшилась кількість співробітників ЗАЕС, які бажають звільнитись. Вони знають реальну ситуацію на атомній станції і діляться нею з жителями Енергодару, які приймають рішення евакуюватись.
– У такий спосіб енергодарці реагують на зростаючу загрозу втрати контролю за ситуацією і процесами на ЗАЕС, – повідомляють в ГУР.
Тенденція збільшення кількості переселнців з Енергодару, в тому числі фахівців ЗАЕС, збережеться – прогнозують в ГУР. 
Як раніше писав 061, Україна не отримала звіт про ситуацію з реакторами та персоналом за результатами місії МАГАТЕ на ЗАЕС.
Джерело: 061.ua