Ями до 25 см глибиною: в Запоріжжі розпочали ямковий ремонт найбільш аварійних доріг

Минулого тижня в Запоріжжі стартував аварійний ямковий ремонт найбільш проблемних ділянок доріг. Переважно це дороги, які сполучають два і більше районів, вздовж яких спостерігається інтенсивний рух транспорту і великогабаритної техніки.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

Одна з таких проблемних доріг – вздовж вулиці Істоміна, яка сполучає Хортицький та Дніпровський райони. Наразі тут працюють 6 робітників та 4 одиниці спецтехніки.

– Зняли найаварійніші ділянки десь 5 см шару, але там ями були до 20-25 см глибиною. Загалом, зняли тут близько 900 квадратів. Вкладаємо асфальтобетон марки Б2 теж 5 см методом «гарячого» асфальтування, – розповів начальник ШЕД № 5 Хортицького рйону КП «ЕЛУАШ» Олексій Бука.

Окрім ділянки на вул.Істоміна, на минулому тижні розпочали ямковий ремонт ще на декількох локаціях.

– Минулого тижня ми розпочали роботи в Бородинському мікрорайоні – це підходи до Дніпрогесу з лівого і правого боків, це заїзд на Осипенківський мікрорайон, це вулиця Істоміна – Дніпровське шосе, вулиця Істоміна – де ми зараз з вами знаходимося. Це Хортицьке шосе з виїздом на нові мости. Далі це буде вулиця Космічна, Прибережна автомагістраль, Південне шосе і ті дороги, які саме сполучають наше місто з виїзду і для комфортного проїзду ним, – зазначив директор департаменту муніципального управління міської ради Віталій Лисенко.

За словами Лисенка, необхідно зробити ямковий ремонт на загальній площі 35 тис. кв. м, наразі «залатають» ями лише на 6 тис. кв. м. Для цього екстрено перерозподілили 7 мільйонів гривень, які йшли на зарплату і премії департаменту муніципального управління та КП «Муніципальна варта»

Загалом потреба міста на ремонт доріг складає близько 1 млрд грн. На найближчу сесію планують винести проєкт рішення про збільшення фінансування ремонту та утримання доріг на 75 млн. грн.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі викрили работу шахрайського кол-центру, який привласнював кошти громадян ЄС.

Джерело: 061.ua