Запорізька журналістка, яку в рідному селищі окупантам здали земляки, уже вдома

Російські військові відпустили Ірину Дубченко

Запорізька журналістка Ірина Дубченко знаходилася в окупованій Розівці, де доглядала лежачу бабусю. Батьки збиралися їх вивезти, але не встигли. 26 березня Ірину затримали окупанти.

Про затримання Ірини повідомив відомий запорізький журналіст Яків Носков.

Дубченко Ірина

«Ірі закидають підтримку й переховування українських військових. Як кажуть люди, до того ДНР-івці розправилися з кількома бійцями ЗСУ, які перебували на лікуванні у місцевому медзакладі.

Іру здали місцеві. Наразі її вивезли в Донецьк для проведення «слідчих дій», — написав власкор каналу “1+1”.

Увесь цей час про долю журналістки, яка останні кілька років працює на агентство УНІАН, не було ніякої інформації. І ось сьогодні Яків Носков повідомив про те, що Ірина Дубченко вже у Запоріжжя.

Подробицями поділився на своїй сторінці в соцмережі журналіст Костянтин Алексєєнко.

«Наша запорожская журналистка и мой друг Ира Дубченко, которую взяли в плен (или похитили — не знаю, как вернее это считать), уже дома в Запорожье.

Ее обвиняли в пособничестве нацбатам и сдали ее в комендатуру местные жители (была она в Розовке). Ну, вот такие у нас люди…

26 марта ее арестовали: вызвали на 10 минут поговорить и просто увезли. Не взяли даже паспорт. При этом бросили одну в доме ее бабушку, за которой Ира присматривала и которая уже не может ходить.

Отвезли Ирку сначала в МГБ в Донецке. «Шили» ей серьезную статью и должны были направить на суд, а потом дать большой срок. Но… в последний момент перевели в Старобешево. Здесь ее держали в камере с волонтёрами и женами украинских военных.

Скажу, что мы, кого уже только не задействовали, чтобы вытащить ее оттуда. И даже не знаю, что сработало. Только в пятницу ее отпустили.

Сразу говорить публично не стали, ждали, когда уже будет в безопасности. И вот только сегодня ее забрали родители домой.

С ней все хорошо. Она бодра, здорова, даже шутит. И уже обняла свою маленькую Машку). В общем, все будет Украина!)» — написав Костянтин Алексєєнко.

Читайте також: Відому запорізьку журналістку в її рідному селищі окупантам здали земляки

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

Сообщение Запорізька журналістка, яку в рідному селищі окупантам здали земляки, уже вдома появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.